detector.media
21.01.2011 13:26
У США відкрився кінофестиваль Sundance-2011 за участі короткометражки з України

У США, в Парк-Сіті (штат Юта) відкрився міжнародний кінофестиваль Sundance-2011, участь у якому візьме українська короткометражка «Іванки. Життя за один день» Бориса Гришкевича. Про це повідомляє «Корреспондент.net» з посиланням на NewsRu.com.

 

Як повідомляла ТК, відео закарпатського автора увійшло до списку 26 лауреатів конкурсу «Життя за один день», який обуло організовано режисерами Рідлі Скоттом і Кевіном МакДональдом спільно з YouTube. Попередньо 26 найкращих відео, які розповідають про один день із життя авторів, відібрали з 80 тисяч стрічок зі 192 країн світу.

 

«Іванки» та інші короткометражки будуть змонтовані в єдиний повнометражний фільм, який презентують на кінофеситвалі 27 січня, а 28 січня його викладуть у відкритому доступі на YouTube. Монтуватиме картину Кевін МакДональд, а продюсером виступить Рідлі Скотт.

 

Окрім цього, загалом у кінофестивалі Sundance-2011 візьмуть участь 120 повнометражних та 80 короткометражних картин. Зокрема, у конкурсній програмі є трилер Діто Монтіеля «Нічийний син» з Аль Пачіно, кіносатира «Бульвар Спасіння» з Пірсом Броснаном і Дженіфер Коннелі, «Наступний день щастя» з Джуліаною Мур.

 

До числа домінантів на головні нагороди фестивалю увійшло 60 фільмів, найбільше картин зі США: 16 драматичних і 16 документальних.

 

Sundance-2011 проходитиме з 20 по 30 січня. Організатором фестивалю є Інститут Санденс, заснований актором Робертом Редфордом. Основне завдання фестивалю - привернути увагу публіки до низькобюджетних картин маловідомих режисерів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY