detector.media
07.12.2010 15:12
Анатолій Ульянов запустив інтернет-проект «Луч»

Арт-критик, блогер, засновник сайту «Проза», екс- заступник головного редактора журналу «ШО» Анатолій Ульянов створив новий інтернет-проект «Луч».

 

 

Його концепцію Ульянов характеризує як «інформаційну платформу спротиву для осмислення індивидуальностей, зацікавлених в новому і майбутньому».

 

Матеріали ресурсу стосуватимуться сучасного мистецтва та соціальної критики.

 

Нагадаємо, сайт «Проза» було закрито у листопаді 2009 року за звинуваченням у поширенні дитячої порнографії. Під час моніторингу американські хостери виявили, що розміщений на території США арт-ресурс публікує «дитячу порнографію», та без попередження заблокували доступ до сайту та його контенту. Приводом для такого рішення стали світлини Вілла МакБрайда з навчально-медичного видання Zeig Mal! («Покажи мені!») 1974 року. Видання, присвячене сексуальному вихованню підростаючого покоління, спрямоване на дорослу аудиторію.

 

Посаду заступника журналу «ШО» Ульянов залишив у грудні 2009-го. За словами арт-критика, значну роль у прийнятті цього рішення зіграло те, що у квітні того ж року внаслідок переслідування з боку ультраправих організацій він вимушений був залишити Україну і нині «живе у дорозі». Разом з ним роботу у штаті редакції припинила більд-редактор Наталія Машарова, яка подорожує разом з Анатолієм Ульяновим та задіяна у його проектах, зокрема, в якості фотографа.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY