detector.media
11.11.2010 19:23
Discovery розриває відносини з «Тріоланом»?

Пакет каналів Discovery зник з переліку програм, які пропонує абонентам група компаній «Тріолан». Про це зазначено в повідомленні на сайті провайдера.

 

«Канали Discovery пішли на поводі в компанії "Воля" і виставили неприйнятні умови. У зв'язку із цим відбуваються заміни каналів Discovery на канали TV 1000 Action, Viasat Nature, RTG, RBK, English Club. Дата повернення каналів Discovery до пакету "Стандарт" залежить від того, наскільки швидко керівництво представника цих каналів в Україні зрозуміє, що втратили дохід через найвірогідніше корумпованого співробітника», - йдеться в повідомленні на сайті triolan.tv.

 

Нагадаємо, що компанія «Воля» звернулася до Discovery з листом, у якому повідомила про намір 31 грудня вимкнути канали Discovery, якщо ті не вживатимуть заходів щодо провайдерів, які надають недостовірну звітність по абонентах (ішлося про «Тріолан»).

 

Президент компанії «Воля» Сергій Бойко, відповідаючи на запитання журналістів на зустрічі 10 листопада, зазначив, що «Воля» отримала від Discovery лист, у якому повідомляється про намір правовласника розірвати відносини з групою компаній «Тріолан». «Гадаю, Discovery почув позицію ринку щодо провайдерів, які надають недостовірну звітну інформацію і порушують права правовласників програм», - сказав він.

 

ТК поцікавилася в Discovery Networks, чи справді компанія розриває відносини з «Тріоланом» та з яких причин. Віце-президент з каналів Discovery Networks на ринках, що розвиваються, Пол Веллінг відповів, що не коментує комерційні відносини. «Але ми можемо підтвердити, що все ще перебуваємо на стадії перемовин із представниками групи компаній "Тріолан", які стосуються мовлення наших каналів на їхній платформі. Ми сподіваємося, що ситуацію, що склалася, буде незабаром вирішено».

 

Він також додав, що канали з пакету Discovery, в тому числі Discovery Channel і Animal Planet, доступні для глядачів в Україні і продовжують своє мовлення у мережах усіх основних кабельних та IPTV операторів, а також на платних супутникових платформах на території всієї країни.

 

Нагадаємо, раніше українські провайдери звинуватили «Тріолан» у демпінгу і заниженні кількості абонентів у звітах. Водночас генеральний директор компанії «Тріолан» Вадим Сидоренко заявив, що влітку «Воля» посилила тиск на дистрибуторів телепрограм, погрожуючи їм розірвати відносини у випадку, якщо ті продовжать співпрацю з «Тріоланом». Угоди з «Тріоланом», зокрема, 2 серпня розірвав «Віасат-Україна» (дистрибутор каналів Viasat). Директор цієї компанії Андрій Буренок це підтвердив, не називаючи причину, але уточнив, що не пов'язує таке рішення з тиском «Волі».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY