detector.media
03.11.2010 13:30
Степан Курпіль: Кабмін вчинив некоректно, зареєструвавши свій проект про роздержавлення ЗМІ

На думку народного депутата Степана Курпіля (фракція БЮТ), Кабмін порушив регламент, зареєструвавши свій альтернативний проект № 7313 на тему роздержавлення ЗМІ, до розгляду проекту закону «Про реформу державної та комунальної преси» № 6468, автором якого він є. Про це він сказав у коментарі ТК.

 

«У парламенті існує вже усталена практика спочатку розглядати депутатський законопроект. І тільки у разі, якщо він не проходить, то вноситься від Кабміну проект такої ж тематики. Чомусь Кабмін вирішив, що він може нехтувати такою практикою і нормами закону. Для теперішнього Кабміну це вже усталена практика - нехтувати депутатськими законопроектами», - зазначив Степан Курпіль.

 

Народний депутат вважає, що по суті основна і принципова відмінність між його законопроектом і урядовим полягає у тому, що депутатський проект передбачає добровільність приватизації, реформування і роздержавлення. Тобто самі редакційні колективи вирішуватимуть чи залишатися в тому ж статусі, в якому вони є, чи заробляти гроші самостійно. «Я це обґрунтовую із практики, яка склалася в медійному просторі, зокрема серед друкованих ЗМІ. Річ у тім, що для багатьох редакцій піти у вільне плавання означає загинути. Оскільки не всі готові, далеко не в усіх регіонах є нормальний рекламний ринок. Не можна нікого зробити щасливими насильно: ні загнавши до колгоспу, ні вигнавши звідти. Власне це й намагається зробити проект Кабміну. Крім того у них закладаються норми щодо механізму підтримки, відповідно до яких практично всі редакції після реформування продовжують бути залежними від органів державної влади або органів місцевого самоврядування», - сказав пан Курпіль.

 

Нагадаємо, 1 листопада у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 7313 «Про реформування державних і комунальних засобів масової інформації», внесений Кабінетом Міністрів України.

 

Члени Комітету з питань свободи слова та інформації раніше пропонували провести в середині листопада 2010 року комітетські слухання, присвячені питанню роздержавлення ЗМІ, але наразі офіційного рішення ще не ухвалено.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY