detector.media
23.10.2010 17:34
Ветерани харківської міліції стверджують, що Климентьєва вже немає в живих

Зниклого головного редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Климентьєва, ймовірно, вже немає в живих. Про це заявив заступник Климентьєва Петро Матвієнко, посилаючись на ветеранів харківської міліції, зокрема колишнього співробітника карного розшуку В'ячеслава Картавих.

 

«Слідство у справі Климентьєва ведеться непрофесійно та упереджено, - сказав пан Матвієнко, виступаючи на круглому столі "Відкриті медіа в Україні", що відбувся 23 жовтня в Києві. - Насправді вже відомо, кому належав човен, у якому знайшли мобільний телефон зниклого, і хто вивозив його за місто. Але ці факти не беруться до уваги». За його словами, пан Картавих та його колеги пропонували правоохоронцям долучитися до розслідування, однак їм у цьому відмовили.

 

Раніше Петро Матвієнко заявляв, що Климентьєву загрожує небезпека. Він перелічив низку порушень у веденні слідства. На думку пана Матвієнка, результати діяльності слідчих незначні: «Відпала версія викрадення з метою викупу. Також вони встановили, що він не став жертвою розбійного нападу, а також, - після повного обстеження дна водосховища, - що не втопився. Тепер пріоритетна версія - інсценування Климентьєвим власного викрадення. На другому місці - викрадення, організоване синами зниклого заради отримання грошей. Далі йдуть причини, пов'язані з бізнесовою діяльністю Климентьєва в минулому, і на останньому місці - професійна діяльність».

 

Нагадаємо, що про зникнення засновника і головного редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва стало відомо 12 серпня. Із заявою про те, що пан Климентьєв напередодні пішов з дому та не повернувся, до міліції звернулися його близькі родичі.

 

Під час перевірки співробітники міліції встановили, що 11 серпня пан Климентьєв виїхав з дому з невідомим чоловіком на автомобілі BMW сріблястого кольору в невідомому напрямі. 15 серпня слідчий відділ Дзержинського районного відділення Харківського міського управління ГУ МВС у Харківській області порушив кримінальну справу за статтею про умисне вбивство зниклого журналіста.

 

17 серпня о 18.00 у човні, який плавав на Печенізькому водосховищі, виявили мобільний телефон Василя Климентьєва.

 

За словами колег журналіста, у червні йому пропонували 10 тисяч доларів за відмову від публікації.

 

Як повідомляла ТК, стурбованість щодо зникненням головного редактора «Нового стилю» висловили Комітет із захисту журналістів, а також представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович. А «Репортери без кордонів» закликали провести ретельне і прозоре розслідування.

 

Президент України Віктор Янукович узяв розслідування справи під особистий контроль і доручив міністру внутрішніх справ і генеральному прокурору зробити «все можливе і неможливе» для того, щоб знайти Василя Климентьєва.

 

Газета «Новий стиль» висвітлює теми корупції в силових органах, у друк виходить нерегулярно. Василь Климентьєв цілеспрямовано шукає та публікує компромат на окремих керівників міліції, прокуратури та податкової адміністрації. За словами засновника інформаційного агентства «Медіапорт» Зураба Аласанії, Василь Климентьєв підтримував контакти з небагатьма журналістами.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY