detector.media
12.10.2010 10:50
Ольга Герасим’юк: З резолюції ПАРЄ намагалися викреслити пункт про тиск СБУ на журналістів

Заступник голови Постійної делегації у ПАРЄ, народний депутат України від партії НУ-НС Ольга Герасим'юк в ефірі телеканалу ТВі 11 жовтня відзначила, що ситуація із свободою слова була ключовим моментом обговорення в ПАРЄ, і асамблея констатувала серйозний відкат у цьому питанні в сучасній Україні порівняно із минулими роками.

 

«Представники усіх політичних груп (у ПАРЄ - ред.) не утрималися від серйозної критики того, що у нас відбувається! А ми якраз аналізували стан функціонування демократичних інститутів, тобто: свобода слова, ситуація з каналами, канал ТВі і 5 канал, лунали у кожному виступі. Це була серйозна критична оцінка тому, що відбувається сьогодні в країні», - наголосила вона.

 

Коментуючи визнання Валерієм Хорошковським того факту, що СБУ здійснювала стеження за німецьким журналістом, Ольга Герасим'юк висловила переконання, що таке зізнання є результатом прийняття резолюції ПАРЄ. «Нам намагалися викреслити із резолюції пункт про те, що є достовірні дані, які свідчать про цю функцію СБУ. За це стояли, на жаль, представники коаліції, які добре знали, що саме так і відбувається, і росіяни, які єдині підтримували це», - розповіла заступник голови Постійної делегації у ПАРЄ.

 

Як повідомляла ТК, 5 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію щодо України. У ній ПАРЄ визнала факти тиску на громадянське суспільство України і, зокрема, тиску на журналістів з боку СБУ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY