detector.media
25.06.2010 22:46
Олег Ляшко: Треба вимагати від Януковича звільнити Хорошковського з СБУ

Народний депутат (фракція БЮТ) Олег Ляшко вважає, що потрібно звертатися до президента Віктора Януковича з приводу звільнення з посади голови СБУ Валерія Хорошковського. Про це він сказав 25 червня в ефірі програми «Шустер live», що транслюється телеканалом «Україна».

 

Коментуючи заяви колег про те, що вони робитимуть депутатські запити до голови СБУ з приводу розмови представника Служби безпеки з журналістом Артемом Скоропадським, Олег Ляшко сказав: «Потрібно робити не запит до голови СБУ з приводу дій його підлеглих, а робити звернення до президента Януковича з приводу звільнення з посади голови СБУ Хорошковського, який перетворює Службу безпеки на політичну поліцію».

 

Народний депутат В'ячеслав Кириленко (фракція «НУ-НС») має намір звернутися із депутатським запитом до голови СБУ з приводу зустрічі представника СБУ з журналістом Артемом Скоропадським. «Виходить, що всі, хто висловлюватиме іншу точку зору, будуть проходити співбесіду в СБУ. Мені як громадянину України це не до вподоби. Я буду робити депутатський запит на ім'я голови СБУ, щоб він чітко всій країні сказав прізвище, посаду, намір, завдання і  для кого і для чого це робиться. Щоб люди знали, чим займається Служба безпеки», - сказав він. Він переконаний, що СБУ в своїх методах повернулася у 80-ті роки, і розповідає як треба, а як не треба жити.

 

На думку народного депутата регіонала Володимира Олійника, якщо факт розмови представника СБУ з журналістом підтвердиться, то це є прямим втручанням у діяльність журналіста, і посадова особа повинна понести покарання. Ситуація з Артемом Скоропадським свідчить про непрофесіоналізм СБУ і приниження держави, вважає журналіст Віталій Портніков.

 

Екс-голова СБУ Олександр Турчинов зазначив, що СБУ не має перейматися що пишуть журналісти.

 

Як писала ТК, з журналістом Артемом Скоропадським провів бесіду співробітник Служби безпеки України. Як розповів в коментарях ТК пан Скоропадський, під час зустрічі йому рекомендували менше зустрічатися з представниками праворадикальних організацій, рідше висвітлювати їх діяльність і не так часто писати про опозицію.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY