detector.media
17.06.2010 10:07
Читачі «Кримської світлиці» просять поновити вихід газети

Читачі газети «Кримська світлиця» повідомляють, що за перше півріччя 2010 року вони отримали шість здвоєних номерів видання замість 26 і просять відновити періодичність виходу видання. При цьому вартість передплати зросла вдвічі, зазначають вони у відкритому листі до співзасновників газети, міністра культури і туризму України Михайла Кулиняка та голови Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, народного депутата України Павла Мовчана.

 

 «Ми звикли читати свіжу інформацію в нашій газеті щоп'ятниці, а не тоді, коли видавцеві заманеться надрукувати тираж», - ідеться в листі.

 

Під листом підписалися 60 мешканців Криму.

 

Вони зазначають, що нового керівника газети неможливо застати на роботі і адресують запитання засновникам. Зокрема, їх цікавить, чи повернуть їм витрачені на передплату кошти і чи буде відновлено третього з співзасновника «Кримської світлиці» - трудовий коллектив - та повернено на посаду головного редактора Віктора Качулу.

 

З повним текстом звернення можна ознайомитися тут.

 

Як писала ТК, у січні 2010 року держпідприємство «Преса» відмовилося поширювати передплатникам вже віддруковане перше число газети, а головного редактора Віктора Качулу звільнили за звинуваченнями у «систематичних порушеннях вимог наказів та розпоряджень» і «неналежному виконанні службових обов'язків». Новим редактором призначили голову кримської організації НРУ, депутата кримського парламенту Леоніда Пилунського (фракція «Рух-Курултай), а частина журналістів газети звільнилася з роботи. Діяльність газети перевіряла Прокуратура Залізничного району Сімферополя і вирішила не порушувати кримінальну справу проти Володимира Качули.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY