detector.media
29.04.2010 16:05
Юрій Плаксюк: Концерн РРТ підпорядкують Держкомтелерадіо після 4 травня

Урядове засідання, яке схвалить повернення Концерну РРТ до сфери управління Державного комітету телебачення і радіомовлення від Міністерства транспорту і зв'язку, відбудеться після 4 травня. Про це на прес-конференції 29 квітня повідомив голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк.

 

За його словами, погоджені документи вже знаходяться в урядовому комітеті, який очолює Борис Колесников.

 

«Досвід управління Держкомтелерадіо Едуардом Прутніком переконує, що Концерн, який на 90% виконує замовлення для розповсюдження програм телебачення і радіомовлення, має підпорядковуватися комітету, який може на це впливати, а не відомству, яке далеке від телерадіомовлення й має інші цілі й завдання», - зазначив Юрій Плаксюк.

 

Перепідпорядкування Концерну, на його думку, особливо актуальне, враховуючи важливість впровадження цифрового телебачення. «Цим має перейматися Концерн - монополіст, який єдиний може забезпечити в стислі терміни побудову мережі цифрового телебачення. Всі інші компанії переслідують інші інтереси», - сказав він.

 

На думку Юрія Плаксюка, після перепідпорядкування Концерну Держкомтелерадіо, у КРРТ має з'явитися заступник генерального директора з питань впровадження цифрового телебачення.

 

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 14 квітня (останнє засідання, у якому брав участь Юрій Плаксюк як член Нацради) відмовила Концерну РРТ у видачі ліцензії провайдера цифрового телебачення.

 

Як повідомляла ТК, уряд розробив проект постанови про передачу Концерн РРТ зі сфери управління Мінтрансзв'язку в підпорядкування Держкомтелерадіо.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY