detector.media
17.03.2010 12:54
Єгора Бенкендорфа офіційно призначили президентом НТКУ (ОНОВЛЕНО)

Кабінет міністрів України призначив на посаду президента Національної телекомпанії України Єгора Бенкендорфа. Про це повідомив віце-прем'єр міністр України Володимир Семиноженко.

 

Таке рішення було прийняте на засіданні Кабміну 17 березня.

 

Харктеризуючи кандидатуру Єгора Бенкендорфа, пан Семиноженко зазначив таке: «Це людина, яка зробила багато рейтингових програм, побувала у багатьох гарячих точках, яка давала рейтинг телеканалу "Інтер". Його досвід дуже потрібен для того, щоб підняти рівень цього каналу. Ви добре знаєте цю людину. Далі ми чекаємо від нього якості Першого національного каналу. Думаю, що реальні зміни, ми зможемо відчути принаймні через півроку. Це дуже складна робота, яка торкається не тільки структури каналу, а також якості програмного наповнення».

 

На уточнююче  запитання ТК - «Бенкендорфа призначено президентом чи виконувачем обов'язків?», віце-прем'єр відповів: «З минулого року існує рішення Конституційного Суду щодо призначення голови Національної телекомпанії, і відповідно до нової Конституції це має робити Кабінет Міністрів. Усі послідовності щодо відповідності Конституції і законодавства були дотримані». 

 

Водночас, кілька громадських організацій - Інститут медіа права, ГО «Детектор медіа» та Інститут масової інформації - виступили з заявою щодо неконституційності даного призначення.

 

Як вже повідомляла ТК, про узгодження його кандидатури 15 березня повідомила заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман. На думку Єгора Бенкендорфа, найпершим викликом для НТКУ є «нецільове використання грошей».  Також пан Бенкендорф планує переобрати учасника від України на «Євробачення».

 

За інформацією ТК, сьогодні о 15.00 має відбутись представлення нового керівника колективу НТКУ.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY