detector.media
07.10.2009 14:38
Президент розкритикував ідею Каналу територіальних громад

Президент України Віктор Ющенко розкритикував ідею реформування обласних державних телерадіокомпаній (ОДТРК) шляхом створення єдиної телевізійної мережі  Канал територіальних громад. Зокрема у своєму виступі на Нараді з питань захисту свободи слова та розвитку теле- і радіопростору, він назвав реформаторську ідею Держтелерадіо «замахом на свободу слова».

 

«У кожного з вас будуть забирати ефірні частоти і мовити з центру, що добре, а що - погано, пояснювати - хто така "вона" і хто такий "він". У вас не буде власної редакційної політики. Я знаю, що тут дехто це підтримує, але я хочу сказати, що ваш вплив в регіонах дуже вагомий, дуже часто він більший ніж у духовенства. Це ще один замах на свободу слова», - сказав Віктор Ющенко, звертаючись до керівників ОДТРК.

 

Президент нагадав, що три роки йшлося про створення суспільного телебачення, однак прогресу в цьому питанні практично немає.

 

«По темі суспільного телебачення прогресу практично немає, скільки ми про це не говорили... Тому що на тому каналі маніпулювання можливе. А створити "Канал територіальних громад" з редакцією в Києві з ваших частот - це чудова модель на два-три місяці взяти в ручне управління територію, простір і, найголовніше, - журналіста», - сказав президент.

 

Нагадаємо, що 5 жовтня речник президента Ірина Ваннікова оголосила, що Ющенко звернувся до Генерального прокурора України з проханням забезпечити ретельний моніторинг ситуації навколо проекту Канал територіальних громад» і не допустити порушення законодавства та прав і свобод громадян.

 

Це вже не перша спроба Держтелерадіо реформувати ресурс ОДТРК, об'єднавши частотний ресурс регіональних компаній для створення загальноукраїнської мережі. Раніше про наміри створити канал суспільного мовлення саме з назвою «Канал територіальних громад» заявляв екс-голова Держтелерадіо Іван Чиж. Аналогічний проект пропонувався і командою наступника Чижа в кріслі голови Комітету Едуарда Прутніка - він мав назву «Перший громадський» і втілювався на базі Київської державної регіональної ТРК.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY