detector.media
24.09.2009 12:13
Нацрада відмовилася переоформлювати ліцензію одеському каналу АТВ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 23 вересня не переоформила дві ліцензії одеської телекомпанії «АТВ при Одеській національній академії зв'язку ім. Попова» через те, що в суді нині триває процес анулювання цих ліцензій.

 

Мовник мав намір змінити ліцензійну документацію у зв'язку зі зміною генерального директора: був Борис Ємець - став Олександр Филипов. Такі зміни трактуються як технічні та вносяться в ліцензію автоматично. Однак цього разу Нацрада вирішила у зв'язку з розглядом судової справи про анулювання ліцензії АТВ інформацію про зміну керівника взяти до відома, відклавши остаточний розгляд питання до винесення судового рішення.

 

Також на засіданні 23 вересня Нацрада вирішила долучити до матеріалів судового розгляду відеозапис ефіру за 24 серпня 2009 року, у якому в сюжеті «Вместо парада - на митинг» ведучий АТВ Григорій Кваснюк називає Президента Віктора Ющенка «поцом», Ігор Марков, якого вважають власником телекомпанії, звинувачує мера Одеси Едуарда Гурвіца у вбивстві, а Віктора Ющенка - у співучасті. На думку членів Нацради, цей сюжет є зловживанням свободою слова.

 

Нагадаємо, що в грудні 2007 року Нацрада ухвалила рішення про звернення до суду з позовом про анулювання ліцензії АТВ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY