detector.media
29.07.2009 11:59
У Росії суд заборонив показувати вдень «Дом-2»

Пресненський суд Москви заборонив телеканалу ТНТ показувати телепрограму «Дом-2» у період з 04:00 до 23:00 за московським часом, повідомляє Lenta.ru з посиланням на РІА «Новости».

 

Таким чином суд задовольнив позов трьох громадян: Сергія Давидова, Надії Храмової та Олени Стрекалової. Вони вимагали заборонити показувати реаліті-шоу в ранкові, денні і вечірні години. Відповідачем у справі виступало ВАТ «ТНТ-Телесеть».

 

З якої причини суд ухвалив припинити денну трансляцію «Дому-2», не пояснюється. Рішення суду може бути оскаржене протягом 10 діб з моменту оголошення. У прес-службі ТНТ інформагенції  «Интерфакс» повідомили, що телеканал обов'язково подасть апеляцію. На думку представників каналу, при розгляді справи були допущені численні порушення.

 

Нині «Дом-2» транслюється в ефірі російського каналу ТНТ чотири рази на добу. Рішення суду може стосуватися двох ефірів: о 14:30 і о 21:00.

 

У квітні 2009 року проти «Дому-2» виступив міністр внутрішніх справ РФ Рашид Нургалієв. Він закликав керівництво ТНТ закрити проект, оскільки подібні програми негативну впливають на дитячу психіку. Також він запропонував запровадити штрафи за нецензурні висловлювання й показ еротичних сцен. Раніше закрити «Дом-2» пропонували депутати Московської міської думи і члени Громадської ради з моральності на телебаченні.

 

«Дом-2» виходить на каналі ТНТ з травня 2004 року, зараз транслюється 10-й сезон. За п'ять років у проекті взяли участь понад 400 осіб.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY