detector.media
15.07.2009 17:26
Британська The Guardian пов’язала заборону «Бруно» з консервативністю українців і президентськими виборами

Британська  газета The Guardian повідомила своїх читачів про заборону прокату фільму «Бруно» на території України. Видання пов'язує таке рішення українського Мінкульту з консервативністю українців. 

 

«Український католицький захід і православний схід мають примітивну точку зору на права геїв і підтримують сильні традиціоналістські соціальні погляди», - пише газета. Також The Guardian цитує анонімного українського дипломата, який стверджує, що українське суспільство дуже консервативне, як і російське. Особливо вирізняється консервативністю сімейних цінностей католицький захід. 

 

Іншим фактором заборони британське видання  називає майбутні президентські  вибори. «Президент Віктор Ющенко у 2004 році здобув підтримку української могутньої католицької церкви. Його команда могла вирахувати, що анти-брунівська позиція може відродити його ослаблу привабливість серед старших виборців», - припускає газета. 

 

Як писала ТК, 14 липня Міністерство культури України відмовило у видачі прокатного посвідчення на фільм «Бруно» за участю британського актора Саші Барона Коена, оскільки він містить сцени, заборонені законодавством України. Попередній фільм Коена «Борат» також не отримав прокатного посвідчення в Україні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY