detector.media
02.07.2009 09:27
«КоммерсантЪ»: СМЕ шукає покупця для «1+1»
«КоммерсантЪ»: СМЕ шукає покупця для «1+1»

Українська газета «КоммерсантЪ» із посиланням на неназване джерело повідомляє про те, що компанія Central European Media Enterprises готова продати частку телеканалу «1+1».

 

За словами президента СМЕ Адріана Сирбу, рішення проблем із фінансуванням активів в Україні та Болгарії - одне з головних завдань, що стоять зараз перед корпорацією. Він повідомив, що є декілька варіантів рішення цієї проблеми. За повідомленням джерела газети, рішення щодо «1+1» може бути оголошене вже на цьому тижні, і найімовірнішим сценарієм є продаж міноритарної частки каналу, який за підсумками 2008 року показав найбільший операційний збиток з усіх активів СМЕ.

 

Нагадаємо, наприкінці травня у СМЕ та «1+1» заперечили чутки про продаж майже половини телекомпанії російському холдингу «Профмедиа» (володіє в Росії телемережами ТВ-3, MTV і 2х2). Як повідомило джерело «Комерсанта», представники «Профмедиа» вели переговори з СМЕ, однак від угоди відмовились. Претендентами на купівлю частки «1+1» газета називає співвласника групи «Приват» та власника 4% акцій СМЕ Ігоря Коломойського, а також екс-співвласника «1+1» Бориса Фуксмана, який начебто звернувся до ради директорів корпорації СМЕ з пропозицією викупити 100% «1+1». Сам пан Фуксман у розмові з «Коммерсантом» цю інформацію спростовувати не став. За його словами, нинішня вартість «1+1» за від'ємного показника ЕВITDA може становити від 50 до 150 млн доларів США; при цьому купівля такого активу вимагатиме ще 100-150 мільйонів доларів інвестицій у найближчі три роки без урахування доходів від реклами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY