detector.media
24.06.2009 11:19
Нацрада зареєструвала російський «Первый канал» в Україні
Нацрада зареєструвала російський «Первый канал» в Україні

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала товариство з обмеженою відповідальністю «Об'єднання російських телеканалів»  (ОРТ) як суб'єкт інформаційної діяльності.

 

За це рішення проголосували шестеро членів Національної ради. Проти проголосував Віталій Шевченко; Ігор Курус був відсутній на засіданні через відрядження на конференцію щодо впровадження цифрового телерадіомовлення, яка відбувається в Одесі. Свою позицію пан Шевченко пояснив тим, що не підтримує політику реєстрації представництв іноземних каналів як суб'єктів інформаційної діяльності, натомість виступає за їх ліцензування як ТРО в Україні. У діях Національної ради пан Шевченко вбачає пряме порушення статті 12-ї Закону України «Про телебачення і радіомовлення», згідно з якою телерадіоорганізації та суб'єкти інформаційної діяльності в Україні не можуть мати іноземних засновників. До того ж, на думку Віталія Шевченка, після реєстрації ТОВ ОРТ держава Україна нестиме відповідальність за дії «Первого канала» у Європі згідно з Конвенцією про транскордонне мовлення.

 

Інші члени Національної ради заперечили на це, що ТОВ ОРТ є компанією, зареєстрованою в Україні,а  внесення до реєстру не є ліцензуванням, а відтак не тягне за собою відповідальності держави Україна, про яку говорить пан Шевченко.

 

Нагадаємо, російське ЗАТ «Первый канал. Всемирная сеть» 28 травня подало пакет документів до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з метою реєстрації як суб'єкта інформаційної діяльності. ТОВ ОРТ представлятиме в Україні «Первый канал» та споріднені з ним нішеві телеканали «Цифрового телесемейства» («Дом Кино», «Музыка Первого», «Время: далекое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе»). Однак протягом кількох засідань Нацрада переносила розгляд даного питання, попри те, що неузгодженість цієї норми тримає в підвішеному стані кабельних провайдерів - згідно з регуляторним приписом Нацради від 14 квітня усі кабельники мали 1 червня виключити перелічені вище канали зі своїх абонентських пакетів.

 

Докладнішу інформацію про це рішення читайте на ТК незабаром.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY