detector.media
22.06.2009 15:55
«Женский журнал» виграв у Верховному Суді справу за позовом Пояркова і Пінчука

Верховний Суд України виніс рішення на користь «Женского журнала» у справі за позовом художника Сергія Пояркова і скульптора Олега Пінчука проти видання. Про це ТК повідомила редактор журналу і співвідповідач Олена Кириченко.

 

Як повідомили ТК у холдингу Atlantic Group (видавець журналу), деталі рішення (відмова в задоволенні позову чи відправлення справи на повторний розгляд) стануть відомі наприкінці тижня, коли сторони отримають текст рішення. Розгляд касаційної скарги відбувся за відсутності представників сторін. Один з позивачів - Олег Пінчук - уперше дізнався про рішення суду від ТК.

 

Нагадаємо, що предметом суперечки була стаття «Мода на искусство» («Женский журнал», травень 2007-го) Олени Кириченко, у котрій Сергій Поярков та Олег Пінчук названі «глянцевими художниками». Цей матеріал, за словами пані Кириченко, був узагальненням круглого столу, проведеного виданням за участю мистецтвознавців та художників. Сергій Поярков та Олег Пінчук ще у 2007 році подали на видання позов щодо захисту честі, гідності та ділової репутації, у якому вимагали компенсувати моральну шкоду на суму 10 тисяч гривень кожному з них.

 

26 червня 2008 року Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення на користь позивачів: відповідачі мали публічно вибачитися, спростувати опубліковану інформацію та сплатити по 34 тисячі гривень морального відшкодування Сергію Пояркову та скульптору Олегу Пінчуку. 26 вересня Апеляційний суд міста Києва залишив рішення суду першої інстанції без змін, відтак, представники «Женского журнала» подали касаційну скаргу до Верховного Суду України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY