detector.media
08.01.2009 15:21
«Воля» додала у свої пакети 15 нових телеканалів, з яких 5 не входять до списку дозволених Нацрадою
Компанія «Воля» із січня починає тестування п’ятнадцяти нових телеканалів, які поповнять цифрові пакети «Воля Преміум ТВ». Як повідомила прес-служба компанії, на період тестування нові програми будуть доступні всім користувачам послуги «Воля Преміум ТВ». Після закінчення періоду тестування, про що буде повідомлено додатково, програми будуть додані в пакети відповідної тематики.
 
Серед пропонованих каналів 9 нішевих українських мовників: «Перший Розважальний Телеканал «PRO ВСЕ», «Гамма» (обидва канали – інформаційно-розважальні, сімейного типу), «Планета» (погодно-екологічний телеканал), «Світ ТВ» і «Тур-Бюро» (обидва – туристичні), «КІКО» («КіноКомедія», гумористичний канал), «2Т» («пригодницький»: детективи, розслідування та документальні серіали) та  «SCI - Міжнародний Слов’янський Канал», а також новий канал People (канал про VIP-персон).
 

Решта 6 – зарубіжні мовники. Причому лише «Наш футбол» (Росія), входить до укладеного Нацрадою списку таких зарубіжних каналів ретрансляція яких в Україні не обмежується. Телеканал «Телекафе», який є частиною «Цифрового телесемейства», згідно з рішенням Нацради, має специфічні умови розповсюдження в Україні. Тобто дозвіл на трансляцію каналів «ЦТ» стосується тільки тих, хто на момент прийняття рішення вже ретранслював дані канали відповідно до рішень Нацради. Як відповіли "ТК" в прес-службі "Волі", угоду компанії з "Телекафе" було підписано у грудні 2008-го, вона набула чинності від 1 січня 2009 року. Відтак під дію дозволу Нацради щодо порядку ретрансляції "ЦТ" даний випадок не підпадає.

 Щодо телеканалів Universal Channel (інформаційно-розважальний канал), Sci-Fi (наукова фантастика), Sky News International (інформаційний канал), то згідно з коментарем прес-служби компанії «Воля», вони звернулися до телекомунікаційної палати з проханням подати відповідне звернення до Нацради з питань телебачення і радіомовлення України. 

 
«Эти каналы производятся  в стране, которая является участницей Европейской конвенции о трансграничном телевидении, более того, все они имеют международные лицензии, выданные той же телекомпании, которая производит и распространяет телеканалы, которые уже есть в списке, поэтому вопрос добавления в список этих каналов на наш взгляд – сугубо технический (т.е. процедурный)», - ідеться в повідомленні прес-служби. 
 
Щодо російського каналу-телемагазину «TOP SHOP TV», то питання легалізації цього мовника також в стадії вирішення.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY