detector.media
10.10.2008 10:44
Микола Томенко просить Генпрокуратуру перевірити причетність Віктора Балоги до УЦТМ
Микола Томенко просить Генпрокуратуру перевірити причетність Віктора Балоги до УЦТМ
Народний депутат України Микола Томенко звернувся до Генеральної Прокуратури України із пропозицією перевірити причетність структур Віктора Балоги до провайдера програмної послуги цифрової загальнонаціональної багатоканальної телемережі МХ-4 ТОВ «Українська цифрова телемережа» (далі – УЦТМ). Нагадаємо, про входження однієї з компаній групи «Барва» до складу засновників УЦТМ стало відомо у результаті розслідування, проведеного «Детектор медіаю».
 
«За інформацією ЗМІ, безпосередньо після прийняття Нацрадою вищезазначених рішень, у складі засновників з’явилося ТОВ «Корвет», зареєстроване у м. Мукачеве по вул. Івана Франка, 132, що належить до умовної групи «Барва», суб’єкти якої пов’язані з членами сім’ї високопосадової особи Секретаріату Президента України. Такий дивний збіг обставин дає привід згадати вимоги Закону України «Про боротьбу з корупцією», згідно якого (стаття 5) державний службовець не має права «сприяти,   використовуючи своє службове становище, фізичним і юридичним особам у здійсненні ними підприємницької діяльності», «займатися підприємницькою діяльністю безпосередньо чи через посередників або підставних осіб» а також «надавати незаконні переваги фізичним або юридичним особам під час підготовки і прийняття нормативно-правових актів чи рішень», - йдеться у заяві Миколи Томенка, поширеній його прес-службою.
 
Також Микола Томенко вважає, що «призначення приватної комерційної організації оператором загальнонаціональної цифрової багатоканальної мережі за наявності державного Концерну РРТ, який виступає оператором телекомунікацій переважної більшості наземних ефірних телеканалів, виглядає доволі дивним. Особливо, зважаючи на те, що до цього члени Національної ради неодноразово висловлювалися про необхідність визначити оператором мультиплексу саме Концерн РРТ». У зв’язку із зазначеним депутат просить Генеральну прокуратуру «здійснити заходи щодо визначення наявності корупційних дій посадових осіб органів державної влади».
 
«Детектор медіа» з’ясовуватиме позицію Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та компанії «УЦТМ» із цього питання.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY