detector.media
14.08.2008 12:54
Канали Геннадія Васильєва об’єднались у холдинг. У UBC новий гендиректор
Канали Геннадія Васильєва об’єднались у холдинг. У UBC новий гендиректор
Телеканали, акціонером яких є народний депутат України, член фракції Партії регіонів Геннадій Васильєв, об’єднались у холдинг, який очолив Микола Білоус. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердила генпродюсер телеканалу UBC Світлана Коляда.
 
За її словами, інформація про створення холдингу була озвучена перед колективом два дні тому і була несподіваною для неї та для всіх працівників UBC. «Цитую пана Білоуса: ”До холдингу входять телеканали КРТ, UBC та два кабельні регіональні телеканали – «Академія» і «Сатурн»”. Кінець цитати. Якщо не помиляюся, регіональні – у Вінниці і Миколаєві. Сам Микола Білоус представився колективу головою наглядовою ради», - сказала пані Коляда.
 
За інформацією державного реєстру телерадіоорганізацій, ТРК «Сатурн» мовить у місті Миколаєві; засновниками її є  фізичні особи Рахманкулов Ренат Рустамович, Іванушкін Микола Анатолійович, Прохорова Ірина Аркадіївна і Крупська Олена Володимирівна.  Телеканал із назвою або логотипом «Академія» у Вінниці або Вінницькій області не зареєстрований; «ТК» з’ясовуватиме, яка ще ТРО входить до новоствореної медіагрупи.
 
Світлана Коляда, яка обіймала протягом року посаду генпродюсера UBC та виконувала обов'язки гендиректора, відтепер залишається лише генпродюсером. «До моєї компетенції належать стратегічні питання розвитку каналу», - повідомила вона. Генеральним директором UBC став Володимир Гуцул, до чиєї компетенції належатиме, за словами пані Коляди, господарські та фінансові питання. У минулому Володимир Гуцул працював шеф-редактором студії «Економічний вісник».
 
За інформацією джерел «Детектор медіа», найближчим часом на телеканалі UBC можуть відбутись зміни як у программному наповненні, так і в кадровому, оскільки інвестори начебто поставили перед каналом завдання стати прибутковим.
 
Проте Микола Білоус не підтвердив цієї інформації і наголосив, що «вперше чує» про холдинг від «Детектор медіа». «Це неправда, ніякого нового холдингу немає. Можливо, йдеться тільки про канал UBC, і це не наглядова рада, а художньо-редакційна, - сказав він «ТК». – Власники попросили мене допомогти новому директору позиціонувати цей канал. Це дружня допомога. Оскільки я колись починав цей канал, то тепер мене попросили довести його до рівня, який вони бачать. Займатись цим буде Володя Гуцул, який давно працює у сфері бізнес-мовлення. Я допомагатиму порадами».  Утім, інформація про те, що Микола Білоус є членом редради UBC, не є новою, а джерела «ТК» на каналі наполягають на тому, що він представився колективу саме як керівник об’єднання каналів.
 
Щодо проекту «УТ-Захід», у контексті якого останнім часом згадувався Микола Білоус, він підтвердив, що «має опосередкований стосунок» до каналу, що створюється у Львові, проте не підтвердив, що є його інвестором. «Я не інвестор, а такий самий журналіст, як і ви. Я поки що не готовий це коментувати», - сказав він. Нагадаємо, про участь пана Білоуса у проекті об’єднання восьми західноукраїнських телеканалів у мережевий канал «УТ-Захід» повідомляли джерела «ТК» на львівському комунальному телеканалі «Львів-ТБ». Сам Микола Білоус не підтверджував раніше своєї участі у проекті.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY