detector.media
Наталія Данькова
25.04.2008 13:00
«Кожна білявка матиме можливість перемогти у шоу»
«Кожна білявка матиме можливість перемогти у шоу»
Останнім часом у житті Нового каналу сталось чимало важливих подій. По-перше, відносною перемогою для телекомпанії завершилась епопея з переоформленням ліцензій на ефірне та супутникове мовлення; також Новий «пронесло» повз попередження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо порушення мовних норм закону. Визначено партнера каналу у виробництві другого сезону проекту «Фабрика зірок» - це компанія Star Media Entertainment, що входить до групи компаній «Стар Медіа». Також канал анонсував низку інших нових проектів, серед яких – шоу «Тільки правда» із використанням детектора брехні та шоу за форматом Beat The Blonde (що означає «побий білявку» і водночас «переможи білявку»), сама новина про майбутню появу якого вже спричинила резонанс. Природно, не оминула делегація Нового каналу й ринок контенту MIPTV-2008 у Каннах.  «ТК» поставила запитання на ці та інші теми відразу трьом представникам топ-менеджменту Нового – головний продюсеру Оксані Панасівській, керівникові програмного відділу Ользі Задорожній та директору з маркетингу Максимові Дибенку.
 
- Ольго, яким чином Новий канал був представлений на телеринку MIPTV-2008? Чи намагались ви продати власні проекти?
Ольга Задорожна: На телерынке были глава правления Нового канала Ирина Лысенко, я и начальник отдела закупок Виктория Шульженко. Задачи продать свои проекты мы перед собой не ставили.
 
- Які формати канал шукав у Каннах на телеринку? Чи придбали щось?
О.З.: Мы, как обычно, в поисках оригинальных новаторских идей. Это могут быть и реалити-шоу, и игровые, и поиск талантов, главное, чтобы это было яркое, запоминающееся действо, которое «попадает» в наш формат. Мы не боимся экспериментировать на жанрах. Увы, новых ярких форматов мы не нашли, хотя понравилось несколько идей. Мы вели только переговоры, необходимости в быстром подписании контрактов у нас не было.
 
- Які нові формати пропонувались на ринку? Які тенденції ви можете відзначити?
О.З.: Революционно новых жанров и форматов нам найти не удалось, увы. Тенденций к развитию каких-либо определенных жанров мы тоже не заметили. Представлялось большое количество квиз-шоу и талант-шоу, однако практически все идеи или вторичны, или тяжело воспроизводимы в условиях работы нашего рынка.
 
- Оксано, у 2008 році Новий запустив кілька нових форматів: «Чи розумніший ти за п’ятикласника?», «Зірка караоке» тощо. Також незабаром на каналі має з’явитися шоу «Побий білявку». З чим пов’язана така кількість нових форматних розважальних проектів? Які пріоритети сьогодні ставить канал щодо власного виробництва?
Оксана Панасівська: У першу чергу кількість нових форматних розважальних проектів диктується зацікавленістю глядачів. Звісно, ми пам’ятаємо про соціальну чи виховну функцію телебачення, але насамперед телебачення – це розвага. Коли ви маєте вільну годинку, ви ж захочете розважитись і розслабитись, а не знову замислюватись над тягарем проблем, чи не так? Тому ми у постійному пошуку нових і яскравих розважальних проектів. А власне виробництво було й залишається нашим пріоритетом, і ми збираємось його збільшувати – іншого шляху для розвитку просто немає.
 
- Ваш проект «Побий білявку» ще не з’явився на екранах, а вже викликав хвилю обурення та звинувачень. Як ви сприймаєте такі закиди?
О.П.: Мені смішно. Добродії, які обурюються, чомусь вирішили, що білявок принижуватимуть. Цим шановні панове засвідчили своє глибоко закорінене, можливо, навіть не усвідомлене зневажливе ставлення до тих-таки білявок. А чому вони не подумали про те, що кожна білявка матиме можливість перемогти в цьому шоу? І що крім певного кольору волосся в учасниць шоу є цікаві біографії, успішні бізнес-проекти тощо? Радимо керівникові Адаптаційного чоловічого центру, який написав нам відкритого листа, розібратись із власною підсвідомістю, а не робити собі піар за рахунок популярного телеканалу.
 
- До речі, хто вироблятиме цю програму?
О.П.: Ми ще вирішуємо. 
 
- Шоу «Тільки правда» створюватиметься за оригінальним форматом, який канал розроблятиме самостійно. Однак у світі чимало проектів, побудованих на використанні детектора брехні. Звідки виникла ідея цього формату і в чому його особливість? Хто її вестиме, і яким чином обиратимуть учасників шоу?
О.В.: Програма вже знімається, вона виходитиме у вечірній прайм вихідного дня. Це 100%-ве власне виробництво Нового каналу. Продюсер – Вікторія Забулонська, ведучий – Андрій Доманський. Фішка програми якраз у тому, що це абсолютно нове амплуа для Андрія, і всі будуть вражені, яким він може бути, сказати б, іншим, ніж у проектах «Весілля за 48 годин» чи «Фабрика зірок». Ідея, звісно, не нова, але вічна – правду хочуть знати всі, вона всіх цікавить автоматично. Сам процес докопування до правди ще цікавіший, драматичний. Учасників шоу обиратимуть із-поміж тих, хто пройшов на попередньому етапі тестове випробування на справжньому детекторі брехні. Це досить складно й психологічно, і фізично. Програма буде яскрава, об’ємна і тому досить дорога.
 
- Як ви оцінюєте успішність проекту Comedy Club UA, який із 17 березня виходить на Новому? Чи суттєво відрізняються показники українського і російського Comedy Club?
О.З.: Сравнивать показатели российского и украинского Comedy Club не совсем корректно, поскольку они идут в совершенно разных слотах, в разной конкурентной среде. Но могу сказать, что показатели украинского проекта нас вполне устраивают. У нас есть планы и идеи по поводу дальнейших совместных проектов.
 
- Які зміни у цьогорічному програмуванні Нового ви назвали б найбільш ефективними?
О.З.: Мы отрегулировали сетку будних дней, вследствие чего достигли успешных показателей как в прайме, так и в офф-прайме. Сейчас занимаемся переформатированием выходных и надеемся на такой же результат.
 
- Каналу не відразу вдалося розвести «Чи розумніший ти за п’ятикласника?» і «Зірку караоке» у сітці мовлення. Чому ви вирішили перенести «П’ятикласника» на більш ранній час?
О.З.: Перенос «Пятиклассников» никак не связан с постановкой «Звезды караоке» - программа шла в 18.00, а «Звезду» мы сразу планировали на 19.00. Мы рассчитывали на успешность ситкома «Шаг за шагом», который должен был стать хорошим «накопителем» аудитории для «Пятиклассника», но, к сожалению, так не произошло. Сейчас программа выходит после проекта «Анализ крови», имеющего стабильные хорошие показатели; рейтинг «Пятиклассника» вырос и стабилизировался. Надеемся, что доля дойдет до 12-14% по 14-49.
 
- Чи виправдало себе перенесення «ТВ-ТаблоID» на такий пізній час (00.05)?
О.З.: Абсолютно. Средняя доля 15% - тому подтверждение. А недавно был рекорд: 22,8% доли.
 
- Чому другий сезон серіалу «Колишня» вийшов у новому слоті?
О.З.: 17.00 – прекрасное время для показа подобного продукта.
 
- Чи задоволені ви показниками першого сезону? На яку частку плануєте вивести серіал?
О.З.: Показатели первого сезона нас устраивали. Но «Счастливы вместе» идут в этом слоте успешнее. Мы хотим, чтобы второй сезон стал более стильным, динамичным, и это произойдет. Кроме того, в сериале появится несколько новых сюжетных линий, а истории некоторых героев будут завершены. Мы рассчитываем, что сериал будет собирать в среднем 12% доли по аудитории 14-49.
 
- Чи є у вас подальші плани співпраці з «Амедіа Україна» - виробником «Колишньої»?
О.З.: Да, Новый канал планирует запуск в производство сериала. Об остальном говорить пока еще рано.
 
- Навіщо ви показуєте о 3-й ночі документальний серіал «Невідома Україна»?
О.З.: Это очень интересный, познавательный сериал. В нем собран уникальный фактаж из истории нашего государства. Но, увы, сериал создавался в очень тяжелые времена для украинского неигрового кино, и качество картинки оставляет желать лучшего. Между «не показывать вообще» и «показывать, но ночью» мы выбрали второе.
 
- Які слоти, на вашу думку, потребують підсилення?
О.З.: Праймовые слоты выходных дней.
 
- Чи планує канал, з огляду на посилення вимог щодо мови з боку Національної ради, дублювати російськомовні серіали та програми українською?
О.З.: Мы взвешиваем все «за» и «против». Это зависит от очень большого количества факторов.
 
- Максиме, чи задоволені ви результатами нової панелі телевізійних вимірювань GFK Ukraine? Яка позиція каналу щодо переходу на нову вимірювальну панель «50 тисяч - » , адже відповідно до показників розширеної панелі у порівнянні з «50 тисяч+» Новий має вищу частку за 18+, але нижчу за 14-49?
Максим Дибенко: У нас нет причин быть недовольными результатами работы новой панели. Но окончательно сравнивать результаты старой и новой панелей еще все-таки рановато, так как процесс установки полностью не закончен.
 
- Які стратегічні зміни у виробництві та закупівлі продукту канал вноситиме у зв'язку із новими даними панелі?
М.Д.: Пока я необходимости в подобных стратегических изменений не вижу.
 
- На які показники ви плануєте вийти за 14-49 і за 18+?
М.Д.: Сейчас Новый собирает 12% по 14-49 по любой панели, и это было нашей промежуточной целью. Если закончим год с такими показателями – можно сказать, что программу-минимум мы выполнили.
 
- За 2007 рік частка Нового каналу за 18+ знизилась. Яким чином канал збирається повертати цю аудиторію?
М.Д.: Невозможно нравиться всем. Наша задача на данный момент – максимизация доли по 14-49, и мы с ней успешно справляемся. Что же касается аудитории 18+, то в последние полгода она растет – с 5,8% в декабре 2007-го до 7,1% сей час.
 
- Якої аудиторії зараз не вистачає каналу?
М.Д.: Аудитории всегда мало :) Ее хочется больше и больше. Если серьезно, то людей в возрасте 30-40 лет. Эта аудитория на канале присутствует, но не в таком количестве, как хотелось бы. За нее и будем бороться.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY