detector.media
11.10.2005 15:53
"Інститут Медіа Права" заявляє, що Держкомтелерадіо перевищив свої повноваження
«Інститут Медіа Права» вважає, що Держкомтелерадіо призначенням виконуючим обов’язків Президента Національної телекомпанії України віце-президента НТКУ Круглова Валерія перевищив свої повноваження. Про це повідомляє прес-служба «ІМП».

Як йдеться в повідомленні, згідно з п.14 Статуту Національної телекомпанії України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 764 від 4 червня 2002 року, управління Телекомпанією здійснює її президент, який призначається на посаду і звільняється з посади в установленому порядку.

Також Статут передбачає, що „телекомпанія у своїй діяльності керується... нормативними актами Держкомтелерадіо та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, прийнятими у межах їх компетенції, іншими актами законодавства, а також Статутом”.

«Водночас, відповідно до положення „Про Державний комітет телебачення і радіомовлення України”, затвердженого указом Президента України від 27 серпня 2003 року № 920/2003 Держкомтелерадіо „координує та здійснює методологічне забезпечення діяльності... Національної телекомпанії. Право призначення керівників НТКУ і НТКУ Держкомтелерадіо не надано. Власне це право не закріплене й за жодним іншим органом влади», - наголошує «ІМП».

IMI

Читайте також:

На нараді у Ющенка про призначення президента НТКУ не йшлося

Ющенко знову взяв тайм-аут щодо призначення керівника НТКУ?

Президент України проводить додаткові консультації з приводу призначення нового керівника НТКУ

Олександр Ткаченко:"Я, чесно кажучи, уникав би великих слів «прорив» та «закидаймо всіх шапками»"

Президент має зустрітися з кандидатами на посаду керівника НТКУ вранці 10 жовтня

Хто в державі керує державним медіапростором? Точно не Президент!
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY