detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
09.05.2024 16:36
Нацрада зареєструвала LB.ua та FAST-канали «1+1»
Нацрада зареєструвала LB.ua та FAST-канали «1+1»
Найбільше реєстрацій традиційно у друкованих медіа.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала 16 онлайн-медіа. Такі рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 9 травня.

ТОВ «Діджиталс солюшнс» внесло на реєстрацію «ТСН» та «УНІАН».

Сторінку в мережі «Фейсбук» і канал в ютубі з однаковою назвою «Інформаційна агенція «В.В. З Україною в серці» зареєструвала благодійна організація з Одещини.

Також у переліку з’явилися:

Окрім цього ТОВ «Діджиталс солюшнс» зареєстрував  п’ять FAST-каналів: «Світ навиворіт+», «Загублений світ+», «Опер за викликом+», «Сімейні мелодрами+» та «ЖВЛ+». Формат — подорожі, документальний, фільмовий та розважальний. Мовлення цілодобове за технологією інтернет-мовлення (ОТТ), загальнонаціональне покриття.

Заступник голови Нацради Олег Черниш звернув увагу, що це перша реєстрація FAST-каналів. FAST-канали (Free ad-supported streaming television) — це безкоштовні стримінгові канали з підтримкою реклами.

Також реєстрацію отримали ще два лінійних медіа:

Найбільше реєстрацій було у друкованих медіа. Нацрада додала до Реєстру 104 суб’єкти. Здебільшого це науково-дослідні установи та освітні заклади. Зареєстровано 266 друкованих видань: 138 журналів, 56 газет, 36 збірників, 17 наукових журналів, 7 збірників наукових праць, 4 наукові збірники, 1 науково-методичний журнал, 1 науково-практичний журнал, 1 науково-аналітичний журнал, 1 міжнародний науково-практичний журнал, 1 науково-популярний журнал, 1 науковий бюлетень, 1 часопис, 1 альманах.

Територія розповсюдження зареєстрованих журналів, збірників — Україна (87 видань — 41%), а також Україна та світ (123 видання — 59%).

Найбільшу кількість — одночасно 53 видання (44 журнали, 9 газет) — внесла до Реєстру Танасійчук О. С. із Тернополя. Усі видання виходять українською і російською мовами та поширюються в Україні та світі.

Одразу 36 видань (29 збірників, 5 журналів, 1 науково-практичний журнал, 1 науково-популярний журнал) зареєстрував Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Усі видання розповсюджуються в Україні та світі і публікуються українською та англійською мовами.

10 видань (8 журналів, 1 альманах, 1 газету) вніс до Реєстру Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка.

Також реєстрацію отримали вісім провайдерів із місцевим покриттям:

Працюють провайдери аудіовізуальних сервісів за кабельною аналоговою, кабельною цифровою, інтернет (ІPTV) технологіями.

Двом провайдерам аудіовізуальних сервісів скасовано реєстрацію. Про це клопотали:

Нагадаємо, на попередньому засіданні 25 квітня Нацрада зареєструвала як медіа «Слідство.Інфо», «Українські новини» та 91 друковане видання.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY