detector.media
Олена Ярема
«Детектор медіа»
04.05.2024 18:26
Дії росіян щодо новонароджених дітей на ТОТ Луганщини вважаються геноцидом, - ISW
Дії росіян щодо новонароджених дітей на ТОТ Луганщини вважаються геноцидом, - ISW
З 6 травня породіллі, які народжують у лікарнях на тимчасово окупованих територіях Луганської області, для виписки з лікарні повинні будуть підтверджувати наявність громадянства Російської Федерації хоча б у одного з батьків новонародженої дитини. Ці вимоги порушують статтю II(d) Конвенції про попередження злочину геноциду та покарання за нього, яка визначає геноцид як "запровадження заходів, спрямованих на запобігання народженню в групі".

В лікарнях на тимчасово захоплених територіях Луганщини окупанти погрожують матерям відбирати новонароджених дітей, якщо жоден із батьків не зможе довести, що має громадянство РФ. Як зазначається у черговому звіті Інституту вивчення війни (ISW), на який посилається "Українська правда", такі дії російських загарбників порушують статтю II Конвенції про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив, що з 6 травня породіллі, які народжують у лікарнях на тимчасово окупованих територіях Луганської області, для виписки з лікарні повинні будуть підтверджувати наявність громадянства Російської Федерації хоча б у одного з батьків новонародженої дитини. 

Аналітики ISW зазначають: якщо цей звіт правдивий, то такі вимоги порушують статтю II(d) Конвенції про попередження злочину геноциду та покарання за нього, яка визначає геноцид як "запровадження заходів, спрямованих на запобігання народженню в групі".

Зазначається також, що окупаційні чиновники продовжують зусилля з мілітаризації та індоктринації української молоді на тимчасово захоплених територіях. У  так званій "ЛНР" 1 травня заявили про розробку нового підручника, який викладатиме новітню історію тимчасово окупованих частин Луганської області відповідно до російських стандартів освіти. 

Крім того, окупаційний чиновник Запорізької області Володимир Рогов 2 травня заявив, що нещодавно у військово-патріотичних іграх російських військово-патріотичних молодіжних організацій "Рух Перших" і "Юнармія" в тимчасово окупованих Бердянську та Мелітополі взяли участь 200 дітей.

Нагадаємо, у грудні 2023 року в тимчасово окупованому Луганську росіяни провели фестиваль «народів Росії», на який масово зігнали школярів міста. На пропагандистському заході дітей переконували, що вони росіяни, а українці — це вигадана нація. Як зазначили у Центрі національного спротиву, «ворог свідомо знищує самоідентифікацію українців, адже планує знищити цілу націю, що є геноцидом. Саме знищення нашої нації і є єдина ціль війни владіміра путіна та його посіпак». 

Фото: Новинарня

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY