detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
26.04.2024 20:23
Мультимедійна платформа іномовлення та Центр протидії дезінформації домовились спільно протидіяти інформаційним загрозам
Мультимедійна платформа іномовлення та Центр протидії дезінформації домовились спільно протидіяти інформаційним загрозам
Підписавши меморандум про співпрацю, МПІУ та ЦПД планують поглибити партнерство у протидії російській дезінформації як в Україні, так і за її межами.

У п’ятницю, 26 квітня, генеральна директорка державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» Юлія Островська та керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко підписали Меморандум про співпрацю. 

Документ створює умови для розвитку співпраці у сфері протидії інформаційним загрозам шляхом виявлення та висвітлення у медіапросторі ворожої пропаганди й дезінформації, повідомила «Детектору медіа» пресслужба ДП «МПІУ».

«З досліджень Центру ми бачимо серйозний вплив Кремля на інформаційне поле Заходу, який, на жаль, часто недооцінюється. Подібна співпраця допоможе протидії дезінформації на Заході і зменшать згубний вплив РФ», — зазначив керівник ЦПД Андрій Коваленко.

Під час підписання меморандуму команди ДП «МПІУ» та ЦПД обмінялись поглядами на нагальні проблеми інформаційної безпеки України та міжнародних партнерів. Керівники обох інституцій підкреслили значення взаємної підтримки для посилення протидії дезінформації.

«Всі ми бачимо, як російська пропаганда намагається посилювати свій вплив. Росіяни буквально завалюють світ інформаційними спецопераціями, маніпуляціями, фейками. Очевидно, що Україна є головною ціллю цих атак. Щоб протидіяти такому потужному тиску, маємо об’єднувати всі можливі ресурси. Українське іномовлення і ЦПД вже співпрацюють за різними напрямами захисту інформаційного суверенітету держави. Переконана, що сьогоднішні домовленості і поглиблення партнерства зміцнять наші можливості у протидії російській дезінформації як в Україні, так і за її межами», — сказала генеральна директорка державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» Юлія Островська.

Сторони домовилися об’єднати зусилля для зміцнення інформаційної безпеки України та посилення українського іномовлення на Заході. 

Раніше повідомлялось про те, що Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» створило YouTube-канал «UATV Español», щоб об’єктивно та оперативно інформувати іспаномовний світ про ключові події в Україні.

Фото: пресслужба ДП МПІУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY