detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
26.04.2024 16:52
Олександр Бурмагін: На радіо, телебаченні та в онлайн-медіа вже почали створюватись органи самоврядування
Олександр Бурмагін: На радіо, телебаченні та в онлайн-медіа вже почали створюватись органи самоврядування
Натомість у пресі, за словами члена Нацради, цей процес ще навіть не розпочався.

На радіо, телебаченні та в онлайн-медіа вже створюються органи співрегулювання, як це передбачає Закон «Про медіа», натомість у пресі цей процес ще не розпочинався. На це звернув увагу член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Олександр Бурмагін, виступаючи на Міжнародній конференції з медіаграмотності та саморегулювання медіа. За його словами, закон передбачає створення органів співрегулювання на радіо, телебаченні, в онлайн-медіа, пресі та на спільних платформах доступу до відео.

«Преса поки навіть не ініціювала процес створення таких органів, а українських платформ спільного доступу до відео, умовного нашого ютубу, у нашій юрисдикції немає. Однак такі органи створюються на радіо, телебаченні та в онлайн-медіа», — цитує Бурмагіна кореспондент «Укрінформу».

Член Нацради висловив сподівання, що до кінця травня кожен з цих органів отримає статус юридичної особи і вони зможуть розпочати вироблення правил створення, поширення інформації й виконання інших повноважень, визначених законом.

Він пояснив, що до ухвалення Закону «Про медіа» органів співрегулювання в Україні не існувало. «Суть цього явища проста — держава разом із медіа напрацьовує правила гри у складних питаннях, які стосуються контентних обмежень, маркування реклами. Друга важлива функція співрегулювання — це незалежна експертиза у конкретних справах про порушення медіа контентних обмежень, або ж правил створення та поширення інформації», — розповів Бурмагін.

Як повідомляв «Детектор медіа», 13 грудня 2022 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про медіа». Він визначає правові засади діяльності в Україні суб’єктів у сфері медіа, а також засади державного управління, регулювання та нагляду в цій галузі.

Читайте також:

Фото: Максим Поліщук / «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY