detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
24.04.2024 18:16
Президент США підписав законопроєкт з військовою допомогою для України
Президент США підписав законопроєкт з військовою допомогою для України
За словами Джо Байдена, черговий пакет з оборонною підтримкою Україні буде відправлений упродовж наступних кількох годин.

Президент США Джо Байден підписав законопроєкт, який передбачає надання Україні майже $61 млрд військової допомоги. Про це він оголосив під час свого виступу в Білому домі з нагоди затвердження закону про додаткове фінансування потреб нацбезпеки США. 

За його словами, черговий пакет з оборонною підтримкою Україні буде відправлений упродовж наступних кількох годин. Перша партія зброї міститиме ракети до ППО, артилерійські снаряди, боєприпаси для ракетних систем і бронетехніки.

Tune in as I deliver remarks on the Senate passage of the national security package. https://t.co/aPRGmC4TDW

— President Biden (@POTUS) April 24, 2024

«Це хороший день для Америки, для Європи і для миру у світі… Це те, що буде мати значні наслідки… Це додасть безпеки Америці, це зробить світ безпечнішим», — зауважив Джо Байден.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкт допомоги Україні на 61 млрд доларів. Після цього законопроєкт було передано на розгляд Сенату — як зміни до сенатського законопроєкту про міжнародну допомогу США HR.815, який був прийнятий у лютому.

Вже 23 квітня Сенат Конгресу США переважною більшістю голосів проголосував за виділення пакета допомоги, який об’єднує чотири законопроєкти на загальну суму $95 млрд, за які Палата представників голосувала окремо. Йдеться про майже $61 млрд для України, понад $26 млрд для Ізраїлю та понад $8 млрд для Індо-Тихоокеанського регіону.

Фото: twitter.com / POTUS

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY