detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
16.04.2024 20:21
Прощання з Дмитром Капрановим відбудеться в Києві 18 квітня
Прощання з Дмитром Капрановим відбудеться в Києві 18 квітня
Поховають письменника на Байковому кладовищі.

Прощання з письменником та блогером Дмитром Капрановим відбудеться в Києві 18 квітня. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Братів Капранових.

Церемонія прощання пройде об 11:00 у Михайлівському Золотоверхому соборі. Дмитра Капранова поховають на Байковому кладовищі.

Сьогодні, 16 квітня, стало відомо, що пішов з життя український письменник, публіцист і блогер Дмитро Капранов. Про причину смерті наразі не повідомили.

Брати-близнюки Дмитро та Віталій Капранови народилися в Молдові, дитинство провели в Очакові на Миколаївщині, а вищу освіту здобули в Свердловську (зараз Єкатеринбург) та Москві. На початку 1990-х видавали у Москві українську газету «Тинди-ринди» та журнал української фантастики «Брати», згодом повернулися до України.

У 1999-му Капранови разом із телеканалом «1+1» організували перший конкурс української гостросюжетної літератури «Золотий Бабай». 

Вони є авторами романів «Приворотне зілля», «Розмір має значення», «Щоденник моєї секретарки», книги «Кобзар 2000», збірки статей «Закон Братів Капранових». Крім того, брати написали кілька книжок для дітей, серед яких «Зоряний вуйко». У 2013 році видали 80-сторінкову «Мальовану історію Незалежності України».

У 2019 році брати Капранови створили свій ютуб-канал «імені Т. Г. Шевченка», на якому розповідають про історію України. Канал має вже понад 900 тисяч підписників та 245 відео. У 2021 році на основі свого ютуб-каналу Капранови створили цикл телепередач про історію України, які транслювали на низці телеканалів.

У 2022 році брати Капранови брали участь в обороні Києва у складі полку «Азов», однак згодом повернулись до професійної діяльності.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY