detector.media
15.04.2024 13:11
17 квітня — вручення дипломів лауреатам премії імені Лесі Українки за 2023 рік
17 квітня — вручення дипломів лауреатам премії імені Лесі Українки за 2023 рік
Вхід на захід вільний.

У середу, 17 квітня 2024 року, о 12.00 у Музеї видатних діячів української культури (будинок-музей Лесі Українки, м. Київ, вул. Саксаганського, 97) заплановане урочисте вручення дипломів лауреатам премії Кабінету міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2023 рік.

У заході візьмуть участь голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, представники громадськості, діячі культури та мистецтв.

Дипломи лауреатів за 2023 рік будуть вручені:

Премію Кабміну імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва присуджують за твори, які сприяють вихованню молодого покоління в дусі національної гідності та здобули широке громадське визнання. 

Нагадаємо, лауреатами премії імені Лесі Українки за 2022 рік стали письменниця Олеся Мамчич із книжкою «Як правильно ревіти?», художниця Оксана Садовенко за оригінальне художнє оформлення книжки «Ти і Малевич», а також Ірина Ципіна, режисерка-постановниця Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва (м. Львів) за створення вистави «Пливе човен».

У 2021 році премію отримали режисерка Катерина Горностай із повнометражним ігровим фільмом «Стоп-Земля», письменниця Лариса Ніцой із книгою «Незламні мураші», художник Дмитро Печенкін із художнім оформленням серії казок «Киці-мандрівниці», а також Сергій Новачук та Ірина Корольова за створення вистави у Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша «Легенда про Дракона».   

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY