detector.media
Олена Ярема
«Детектор медіа»
09.04.2024 21:44
Фонд держмайна отримав в управління санкційні активи кремлівського пропагандиста Кисельова
Фонд держмайна отримав в управління санкційні активи кремлівського пропагандиста Кисельова
Йдеться про корпоративні права Дмитра Кисельова в ТОВ «Клуб Сковороди» і ТОВ «Промо.Юей».

Фонд державного майна України (ФДМУ) отримав в управління низку санкційних активів, серед яких і корпоративні права в компаніях, що належали російському «журналісту» Дмитру Кисельову. Про це повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль.

«В управління ФДМУ надійшли корпоративні права російського пропагандиста Дмитра Кисельова в ТОВ "Клуб Сковорода" та ТОВ "Промо.Юей», — поінформував Коваль.

Голова Фонду держмайна нагадав, що 4 березня 2024 року Вищий антикорупційний суд України конфіскував активи російського пропагандиста на користь держави.

Нагадаємо, у березні Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України про конфіскацію активів російського пропагандиста, генерального директора російського державного інформагентства «Россия сегодня» Дмитра Кисельова.

ВАКС вирішив конфіскувати на користь держави:

Зазначимо, що Кисельову належить виноробне підприємство Cock t`est belle у тимчасово окупованому Криму. Його назва збігається з назвою маєтку, побудованого пропагандистом у районі Коктебеля у 2000-х роках.

З початку повномасштабного вторгнення РФ до України Кисельов виправдовує військову агресію Росії та поширює пропаганду Кремля. 

У березні 2022 року Кисельова внесли до переліку російських пропагандистів, щодо яких Україна планує застосувати безстрокові санкції. СБУ оголосила Дмитра Кисельова у міжнародний розшук. Наразі він є підозрюваним у справі за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Окрім цього, у 2014 році проти Кисельова порушили кримінальну справу щодо фінансування терористів на Донбасі. Проти нього також діють персональні санкції в Україні та ЄС.

Фото: з відкритих джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY