detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
08.04.2024 18:39
Конгресмени США зустрілися з представниками київського бюро «Радіо Свобода»
Конгресмени США зустрілися з представниками київського бюро «Радіо Свобода»
Під час зустрічі американська делегація обговорила з журналістами стан свободи слова в Україні, умови роботи українських медіа під час війни, вплив російської пропаганди та роль американської підтримки у протидії російській агресії.

Делегація конгресменів США, представники Демократичної та Республіканської партій у рамках свого візиту в Україну відвідали редакцію «Радіо Свобода» в Києві. Про це повідомили на сайті видання. 

У зустрічі взяли участь представники редакції на чолі з керівницею Наталкою Седлецькою, а також очільник Суспільного мовлення Микола Чернотицький та співзасновниця Лабораторії журналістики суспільного інтересу Наталія Гуменюк. Окрім цього, в онлайн-форматі до колег долучився президент корпорації «Радіо Свобода» Стівен Капус.

У складі делегації США були представники обох партій, зокрема Джоні Ернст, Ешлі Гінсон і Чак Едварс (республіканці) та Вайлі Нікел і Том Своззі (демократи).

Під час зустрічі говорили про стан свободи слова в Україні, умови роботи українських медіа під час війни, вплив російської пропаганди та роль американської підтримки у протидії російській агресії.

Журналісти «Радіо Свобода» розповіли про роботу воєнних кореспондентів, мовлення для українців на окупованих територіях, новий проєкт для українських біженців та вимушених переселенців, а також розслідування. Делегація конгресменів США зі свого боку відзначила роботу українських медійників щодо висвітлення правди про російську агресію та контролю збереження демократичного курсу в країні.

Фото: «Радіо Свобода»

Нагадаємо, «Радіо Свобода» — це служба незалежної медіакорпорації «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода». Її фінансує Конгрес США через гранти, які надає через Американське агентство глобальних медіа (U.S. Agency for Global Media, USAGM). Українська редакція «Радіо Свобода» працює з 1954 року.

Згідно з результатами опитування Gallup World Poll, проведеного в липні 2023 року на замовлення Американської агенції глобальних медіа (USAGM), 14,1% українців щотижня споживають інформацію української служби «Радіо Свобода» на різних платформах.

Читайте також: 

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY