detector.media
Валерія Буняк
28.03.2024 20:05
Росія організувала масштабну атаку на телеканали «1+1 media»
Росія організувала масштабну атаку на телеканали «1+1 media»
Вранці 28 березня глядачі деякий час бачили російський пропагандистський контент, замість телемарафону та ефіру інших українських мовників.

Зранку 28 березня російські хакери намагалися заглушити ефіри телемарафону і каналів «1+1 Україна», ТЕТ, «ПлюсПлюс», «Бігуді», «2+2», УНІАН та інших. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Так, замість телемарафону і контенту інших мовників, українські глядачі деякий час бачили пропагандистський контент РФ. Всі ці дії Росія коїть з метою дестабілізації ситуації в Україні», — йдеться в повідомленні.

Як свідчать фото, оприлюдненні Центром стратегічних комунікацій, в ефірі, зокрема, транслювали відео прокремлівської пропагандистки Діани Панченко, яку підозрюють у держзраді.

Наразі фахівці усунули проблему та відновили супутникове мовлення. У холдингу «1+1 media» закликали українців дотримуватися інформаційної гігієни, щоб не допомагати ворогу поширювати дезінформацію.

Нагадаємо, нещодавно телеканал «Еспресо» повідомив, що впродовж двох тижнів зазнає умисних завад супутниковій трансляції. За даними мовника, джерелом глушіння сигналу можуть бути стаціонарні або пересувні станції супутникового зв’язку на території Росії.

Уранці 16 березня також було зафіксовано відсутність сигналу мовлення телеканалів «FreeДом» та «Дім» на супутнику Hot Bird 13G. Зловмисники підмінили трансляцію «FreeДом» іншим контентом. Атака також призвела до порушення мовлення всіх каналів пакету, в який входять телеканали українського іномовлення. 

Окрім цього, 13 березня технічна команда Суспільного зафіксувала другу спробу заглушити з Росії сигнал каналів «Перший», «Суспільне Культура», «Суспільне Крим», «Суспільне Новини», «Суспільне Спорт», а також радіостанції на супутнику Astra. Сигнал глушили з центру космічного зв’язку «Медвежі озера» у Підмосков’ї.

Фото ілюстративне: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY