detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
28.03.2024 12:38
Телеканал «Дитинець» з Чернігова отримав припис від Нацради
Телеканал «Дитинець» з Чернігова отримав припис від Нацради
Компанія зменшила кількість дитячих програм в ефірі.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення винесла припис каналу «Дитинець» з Чернігова (юридична особа ТОВ «ТРО «Ліга»). Таке рішення 28 березня регулятор ухвалив на своєму засіданні.

Під час планової перевірки Нацрада виявила зменшення обсягу дитячих програм. За ліцензією мало бути дві години, але фактично лише 1 година 30 хв. Представниця телеканалу розказала, що вдячна Нацраді за перевірку, оскільки дитячого контенту в компанії достатньо і порушення вже усунено.

Однак, оскільки порушення зафіксоване, регулятор виніс компанії припис.

Нагадаємо, згідно із законом «Про медіа», припис — це захід реагування, покликаний застерегти суб’єкта від нових порушень. Основна мета цього механізму — відійти від винятково каральної системи. Незгодні можуть подати зустрічну заяву й викласти своє бачення проблеми. Якщо Нацрада з ним погодиться, то скасує такий припис. У кожного типу суб’єктів буде свій ліміт приписів (наприклад, п’ять за рік). Після них почне діяти наступна ланка реагування — штрафи. У вересні Нацрада вперше винесла припис через порушення в день пам’яті. Здебільшого приписи отримували саме за порушення правил у дні пам’яті та жалобичерез порушення програмної концепції мовлення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY