detector.media
Олена Ярема
«Детектор медіа»
25.03.2024 23:30
Росіяни завезли чергову партію пропагандистських «книг» на тимчасово окуповану частину Херсонщини
Росіяни завезли чергову партію пропагандистських «книг» на тимчасово окуповану частину Херсонщини
Традиційно більшість цієї «літератури» — псевдоісторичні «труди», адже саме на фейкове бачення історії робить ставку Кремль у своїй пропаганді.

На тимчасово окуповані території Херсонської області росіяни завезли партію пропагандистських книг з Рязані, повідомляє Центр національного спротиву.

Традиційно більшість книг є псевдоісторичними, інформують у ЦНС, «адже саме на фейкове бачення історії робить ставку кремль у своїй пропаганді».

Повідомляється, що пропагандистські видання країни-агресорки завезли в бібліотеки Скадовська, Генічеська та Чаплинки. «Натомість українські книги ворог або спалює, або викидає», — додають співробітники Центру і наголошують, що  кожен дотичний до політики русифікації та знищення українського продукту понесе відповідальність. 

Нагадаємо, що росіяни системно завозять у бібліотеки ТОТ свої книжки замість вилучених українських. Для цього вони, зокрема, відряджають у тимчасово захоплені регіони так званих «волонтерів», які розвозять книги з «історії росії» та «художню літературу» по селах

На тимчасово окуповані території Луганської області росіяни завезли понад 750 тисяч книжок з кремлівською пропагандою«Макулатуру звозять у шкільні бібліотеки замість українських книг, які окупанти вивезли та спалили. Більшість примірників — це "історія рф". Акцент йде саме на цей предмет, адже він відіграє ключову роль у російській "системі освіти"», — наголошували в ЦНС.

У Маріуполі окупанти знищили чотири бібліотеки і майже 200 тисяч книжок. За попередніми даними, половина видань з бібліотечного фонду міста згоріли під час обстрілів або були ліквідовані як «екстремістські». 

На тимчасово окупованих частинах Донеччини та Луганщини росіяни знищили майже всю українську літературу в бібліотеках

Водночас в  Україні накопичують книжки, щоб відразу після деокупації поновити бібліотечні колекції на захоплених нині територіях

Фото: колаж із сайту ЦНС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY