detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
25.03.2024 13:15
ЦПД: Російська пропаганда намагається «прив’язати» Україну до теракту в «Крокусі»
ЦПД: Російська пропаганда намагається «прив’язати» Україну до теракту в «Крокусі»
Ворог активно поширює дописи європейських та американських журналістів і блогерів, які послідовно просувають російські наративи.

Російські пропагандисти розпочали інформаційну кампанію, мета якої — «прив’язати» Україну до теракту в підмосковному «Крокус Сіті Холі», зокрема в очах Заходу. На це звертає увагу Центр протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО. 

За даними аналітиків ЦПД, ворог активно поширює дописи європейських та американських журналістів і блогерів, які послідовно просувають російські наративи. Серед них, зокрема:

В ЦПД нагадали про те, що правоохоронці США звинувачували Кіма Доткома у відмиванні грошей і шахрайстві, та зауважили, що він регулярно поширює проросійські наративи.

«Довіряйте лише верифікованим джерелам інформації», — вкотре закликає Центр протидії дезінформації.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що «український слід» в теракті, який стався ввечері 22 березня у Підмосков’ї, активно просувається в медійному просторі Росії, у соцмережах Z-пропагандистів та низки так званих «воєнкорів». 

За добу після теракту на сайті Кремля опублікували відеозвернення Путіна, в якому він повторив заяву російських спецслужб про «український слід»: «Усіх тих, хто стріляв і вбивав людей, знайдено і затримано, вони рухалися в бік України, де з українського боку було підготовлено “вікно” для переходу кордону».

Уночі з 22 на 23 березня російський пропагандистський телеканал НТВ у спеціальному випуску новин, присвяченому теракту в «Крокус Сіті Холі», показав фейковий відеоролик, де секретар РНБО України Олексій Данілов нібито підтверджує причетність України до інциденту

У коментарі «Детектору медіа» представник ГУР МО Андрій Юсов зазначив, що російський фейковий відеоролик, де секретар РНБО України Олексій Данілов нібито підтверджує причетність України до теракту  в Підмосков’ї, міг готуватися заздалегідь. 

Представник ГУР наголосив, що Україна достатньо оперативно та чітко скомунікувала злочин, який відбувся на території РФ, і «вжила всіх необхідних заходів, зокрема щодо комунікації з іноземними партнерами». 

Читайте також:

Фото: Getty Images 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY