detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
25.03.2024 12:30
Українська прем’єра документального фільму «Порцелянова війна», який здобув Гран-прі фестивалю Sundance, відбудеться у травні в Києві
Українська прем’єра документального фільму «Порцелянова війна», який здобув Гран-прі фестивалю Sundance, відбудеться у травні в Києві
Покази стрічки заплановані в межах Фестивалю американського кіно «Незалежність».

Українська прем’єра документального фільму «Порцелянова війна» за участі героїв стрічки відбудеться у межах Фестивалю американського кіно «Незалежність» у травні в Києві. Про це організатори фестивалю повідомили «Детектор медіа» пресрелізом.

За сюжетом стрічки троє українців — митці порцелянової анімалістики Слава, Аня й Андрій — залишаються в країні під час війни, щоб боротися пліч-о-пліч зі своїм народом. Вони перебувають у Харкові, який зазнає російських ударів з першого дня вторгнення, і продовжують творити під час війни: виготовляють порцелянові фігурки та прикрашають ними зруйновані обстрілами будинки.

Кадр з фільму «Порцелянова війна»

Режисери картини «Порцелянова війна» — американець Брендан Белломо і харківський художник, колишній спецпризначенець Слава Леонтьєв. Останній зі своєю дружиною Анею Стасенко і створює порцелянові скульптури, про які йдеться у фільмі.

Кадр з фільму «Порцелянова війна»

Нагадаємо, картина спільного виробництва України та США в січні цього року здобула Гран-прі найбільшого фестивалю незалежного авторського кіно в Америці Sundance.

«Саме створення цього документального фільму, в якому присутні пафос та зло, гриби та дракони, є прагненням до добра. Ми нагороджуємо його за важливий голос зсередини жорстокої війни в Україні, який закликає піклуватися про тих, хто готовий віддати власне життя, щоб зберегти гуманність у собі та в інших», — так журі фестивалю Sundance прокоментувало своє рішення відзначити творців «Порцелянової війни» головною нагородою.

Кадр з фільму «Порцелянова війна»

13-й Фестиваль американського кіно «Незалежність» відбудеться 9–15 травня в Києві та Львові. Незабаром організатори оприлюднять програму цьогорічного фестивалю. Наразі вже можна придбати глядацькі абонементи на подію.

Читайте також:

Фото: кадри з фільму «Порцелянова війна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY