detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
22.03.2024 15:08
В ООН висловили обурення з приводу масованої ракетної атаки РФ на Україну
В ООН висловили обурення з приводу масованої ракетної атаки РФ на Україну
За словами координаторки ООН в Україні, наслідком ударів по цивільній інфраструктурі буде загострення й без того «жахливої гуманітарної ситуації в Україні».

Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун рішуче засудила удари, яких росіяни завдали по критично важливій інфраструктурі України в ніч з 21 на 22 березня 2024 року. 

«Я обурена масштабом сьогоднішніх ударів Збройних сил Російської Федерації по об'єктах енергетичної інфраструктури по всій Україні. Унаслідок цих ударів мешканці великих міст, таких як Харків, Кривий Ріг, Запоріжжя, та інших населених пунктів по всій країні залишилися без світла та водопостачання», — йдеться в заяві Браун, оприлюдненій на сайті ООН.

Вона також наголосила, що «значний вплив сьогоднішніх ударів по критично важливій цивільній інфраструктурі призведе до загострення й без того жахливої гуманітарної ситуації для мільйонів людей в Україні».

Координаторка ООН зазначила, що ворожі удари спричинили нові страждання для людей, оскільки внаслідок атаки є загиблі, також пошкоджено будинки й школи.

«Згідно з міжнародним гуманітарним правом, мирні жителі та цивільна інфраструктура мають бути захищені. Міжнародного гуманітарного права необхідно дотримуватися», — нагадали в ООН.

Читайте також:

Фото: Gatty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY