detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
14.03.2024 16:47
Цаплієнко назвав відео з «бойовими загонами Навального», які анонсували вибухи під час «виборів» Путіна, операцією російських спецслужб
Цаплієнко назвав відео з «бойовими загонами Навального», які анонсували вибухи під час «виборів» Путіна, операцією російських спецслужб
Саме на тлі терактів російський диктатор прийшов до влади у 1999 році, нагадав журналіст.

Відео від імені «бойових загонів Навального», які останніми днями поширюються в інтернеті, — інформаційно-психологічна операція російських спецслужб, переконаний військовий журналіст Андрій Цаплієнко.

На цих відео люди, які називають себе «бойовими загонами Навального», анонсують вибухи під час виборів у Росії, заявляючи, що виборчкоми — їхня законна ціль, та наголошуючи, що вони збираються помститися за вбивство опозиційного політика.

«Я вважаю, що насправді те, що ми побачили на цьому відео, це інформаційно-психологічна спецоперація російських спецслужб. По-перше, вони не висловлюють підтримку ані Легіону, ані Російському добровольчому корпусу, ані Сибірському батальйону. Тобто реальним добровольцям, які воюють проти путінської влади. Вони запропонували налякати владу, а насправді — мирне населення Росії, терактами», — заявив Цаплієнко в ефірі Radio NV.

Журналіст нагадав, що на тлі терактів російський диктатор Володимир Путін прийшов до влади у 1999 році. «Ми пам’ятаємо підірвані домівки, можливо, сотні загиблих людей. Це дуже налякало Росію так званою загрозою чеченських терористів. Так само, я думаю, російська влада робить і зараз. Вона лякає своїх громадян якимись бойовими загонами Навального, невідомими людьми в масках, які загрожують підривати мирних людей», — сказав Цаплієнко.

Він також звернув увагу на те, що підрозділи російських добровольців, які зараз воюють у Бєлгородській, Курській та Брянській областях, не лякають терактами. Вони, навпаки, кажуть, що мирне населення має евакуюватися, виїхати, і навіть дають таку можливість. «Вони воюють лише проти путінської армії і це декларують відкрито. У тому й різниця між цими підрозділами і так званими загонами Навального», — зауважив журналіст.

Раніше ГУР Міноборони України повідомляло про те, що Кремль активізує інформаційні атаки на Україну напередодні «виборів» Путіна. За допомогою інформаційної операції «Перун» Москва розраховує дестабілізувати ситуацію в Україні та підірвати підтримку країни західними партнерами.

На фото — люди в масках, що називають себе «Бойовими загонами Навального», анонсують теракти по всій Росії

Фото: кадр з відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY