detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
09.03.2024 16:43
Журналісти з Донеччини запустили нове медіа «Новини Краматорського району»
Журналісти з Донеччини запустили нове медіа «Новини Краматорського району»
Журналісти Андрій Гринь, Дмитро Браславський та Анастасія Гришкова пишуть про суспільно-політичну ситуацію Краматорська, району та України, а також здійснюють моніторинг дій влади.

На Донеччині з лютого 2024 року запрацювало нове локальне видання «Новини Краматорського району». До складу команди ввійшли журналісти з Краматорська, Слов’янська та Маріуполя. Про це «Детектору медіа» розповів головний редактор медіа Андрій Гринь.

У штаті видання працюють троє журналістів. Окрім Гриня, до команди долучилися журналіст Дмитро Браславський, який поєднує роботу в «РБК-Україна» та «Новинах Краматорського району», та редакторка і журналістка Анастасія Гришкова, яка раніше працювала в інформаційному агентстві «Українські національні новини». 

Наразі члени редакції працюють на волонтерських засадах. Фінансування в медіа поки що немає, однак згодом команда планує подаватися на гранти. 

Видання висвітлює суспільно-політичну ситуацію Краматорська, району та України. Пізніше, за словами головного редактора, журналісти також публікуватимуть більші формати.

«Це будуть не лише новини. Наразі ми вже моніторимо сайти закупівель, як-от Prozzoro, та сповіщаємо про це мешканців Краматорського району. Згодом також плануємо працювати над більшими текстами, розслідуваннями тощо», — розповів Андрій Гринь.

На запитання про те, як виникла ідея медіа, журналіст пояснив: «Ідея виникла у той час, коли я працював ще у виданні "Новини Краматорська". До мене звернулися мешканці Андріївської громади, тож я поїхав у це селище, поспілкувався з людьми і зрозумів, що деякі жителі не поінформовані навіть щодо питання про те, до якого району вони відносяться. На їхню думку, вони досі мешкають у Слов'янському, тоді як реформування районного рівня вже давно відбулося, і нині Андріївка — це Краматорський район»

Гринь зауважив, що редакція не хоче обмежуватися лише сайтом. Серед амбітних планів команди в майбутньому — створення безкоштовної газети для мешканців віддалених куточків Краматорського району, які мають труднощі з доступом до інформації.

Зараз за роботою медіа можна стежити як на сайті, так і в соціальних мережах — у фейсбуці та інстаграмі.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Україні з'явилося нове онлайн-медіа про Донеччину та Луганщину «Точка Сходу». Його основна цільова аудиторія — люди зі сходу й ті, хто «цікавиться долею регіону, захищає рідну землю, волонтерить, відновлює та робить усе можливе не тільки для звільнення всіх територій, а й для пришвидшення перемоги в усіх її можливих аспектах».

Фото: логотип видання «Новини Краматорського району»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY