detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
07.03.2024 08:00
Кабмін виділив понад 150 млн гривень на блокування ворожого телерадіомовлення у прикордонних областях України
Кабмін виділив понад 150 млн гривень на блокування ворожого телерадіомовлення у прикордонних областях України
Комплекси з блокування телерадіосигналів з території Росії, Білорусі та Придністров’я встановлять на 45 локаціях прикордонної зони дев’яти областей.

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення виділити з резервного фонду державного бюджету 152 млн гривень для блокування антиукраїнського телерадіомовлення у прикордонних областях країни.

Про це повідомляє «Економічна правда», у розпорядженні якої є таке рішення уряду.

За інформацією видання, кошти з резервного фонду виділили Держспецзв’язку з метою «розгортання мережі блокування антиукраїнського телерадіомовлення у прикордонних районах України із застосуванням комплексів вибіркового блокування сигналів радіоелектронних (телевізійних) засобів».

Комплекси з блокування телерадіосигналів з території Росії, Білорусі та невизнаного Придністров’я встановлять на 45 локаціях прикордонної зони дев’яти областей: Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Вінницької та Одеської.

За рахунок виділених урядом коштів будуть проплачені закупівля і встановлення комплексів блокування сигналів, а також їх експлуатація протягом наступних восьми місяців. Очікується, що комплекси запрацюють 1 травня 2024 року.

Раніше повідомлялося, що в січні 2024 року в Україні запустили державний мультиплекс МХ-7. Він дає змогу дивитися нові канали в цифровому ефірі. На відміну від тих чотирьох мультиплексів «Зеонбуду», які працюють із 2011 року, МХ-7 діє в метровому діапазоні. «Детектор медіа» підготував інструкцію про те, як під’єднатися до його перегляду та розширити кількість своїх каналів.

Читайте також: 

Фото: «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY