detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
05.03.2024 18:00
Колишнього політика та ведучого забороненого телеканалу судитимуть за поширення пропаганди та виправдовування агресії РФ
Колишнього політика та ведучого забороненого телеканалу судитимуть за поширення пропаганди та виправдовування агресії РФ
За даними правоохоронців, у своїх інтерв’ю обвинувачений поширював російські наративи про те, що європейські союзники України нібито використовують українців для зведення рахунків з Росією та хочуть поділити між собою землі на заході нашої держави.

Колишнього політика, адвоката, громадського діяча й телеведучого нині забороненого в Україні телеканалу судитимуть за виправдовування збройної агресії проти України та поширення ворожої пропаганди. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Згідно з досудовим розслідуванням, обвинувачений, займаючись політичною діяльністю, через соціальні мережі та російські медіаресурси здійснював інформаційну діяльність у співпраці з державою-агресором.

Правоохоронці встановили, що в своїх інтерв’ю чоловік цілеспрямовано поширював російські наративи про те, що європейські союзники України нібито використовують українців для зведення рахунків з Росією та хочуть поділити між собою землі на заході нашої держави.

«На власному ютуб-каналі фігурант також розміщував маніпулятивну, викривлену інформацію щодо подій та історичних фактів, які стосуються України, просуває тезиси російської пропаганди про спільну історію та героїв.

Вину за війну в Україні обвинувачений цілком перекладає на США та чинну владу, заперечуючи та виправдовуючи збройну агресію РФ», — зазначили в прокуратурі.

Там додали, що після початку повномасштабного російського вторгнення фігурант виїхав з України, тож кримінальне провадження здійснювалось за процедурою спеціального досудового розслідування.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.

Фото: Київська міська прокуратура 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY