detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
04.03.2024 18:49
Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення конфіскувати активи пропагандиста Дмитра Кисельова у Києві та Криму
Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення конфіскувати активи пропагандиста Дмитра Кисельова у Києві та Криму
На користь держави вирішили конфіскувати частки Кисельова в ТОВ «Клуб Сковороди» і ТОВ «Промо.Юей» у Києві, а також будинок із земельною ділянкою в Криму та автомобіль.

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України про конфіскацію активів російського пропагандиста, генерального директора російського державного інформагентства «Россия сегодня» Дмитра Кисельова. Відповідне рішення було ухвалене на судовому засіданні 4 березня, передає «Главком».

ВАКС вирішив конфіскувати на користь держави:

Зазначимо, що Кисельову належить виноробне підприємство Cock t`est belle у тимчасово окупованому Криму. Його назва збігається з назвою маєтку, побудованого пропагандистом у районі Коктебеля у 2000-х роках.

З початку повномасштабного вторгнення РФ до України Кисельов виправдовує військову агресію Росії та поширює пропаганду Кремля. 

У березні 2022 року Кисельова внесли до переліку російських пропагандистів, щодо яких Україна планує застосувати безстрокові санкції. СБУ оголосила Дмитра Кисельова у міжнародний розшук. Наразі він є підозрюваним у справі за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Окрім цього, у 2014 році проти Кисельова порушили кримінальну справу щодо фінансування терористів на Донбасі. Проти нього також діють персональні санкції в Україні та ЄС.

Фото: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY