detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
04.03.2024 16:24
Канал «Дім» запустив власний ютуб-канал жестовою мовою
Канал «Дім» запустив власний ютуб-канал жестовою мовою
Наразі проєкти каналу «Дім», перекладені жестовою мовою, доступні також на сайті телеканалу та в окремому розділі на базовому ютуб-каналі «Дім».

Телеканал «Дім», який підпорядковується державному підприємству «Мультимедійна платформа іномовлення України», запускає окремий ютуб-канал для контенту жестовою мовою. Про це йдеться у пресрелізі.

«Телеканал Дім. Жестова мова»перший канал в українському сегменті ютубу, на якому представлено телевізійний та безпековий контент виключно в перекладі жестовою мовою. Це розширює безбар’єрний простір і можливості людей з порушеннями слуху в доступі до інформації та культурного життя, зокрема спрощує пошук якісного українського інклюзивного телеконтенту, стверджують у МПІУ.

Перекладачка жестової мови ДП «МПІУ» Уляна Шумило зауважує, що для людей з порушеннями слуху окремий ютуб-майданчик також важливий, щоб допомогти долати внутрішні «бар’єри» соціалізації, усвідомити власну потрібність, права і можливості.

«Наша мета — зробити медійний простір більш доступним для людей з порушенням слуху, допомагати їм легше споживати сучасний контент, насолоджуватись ним без будь-яких бар’єрів. Окремий, “свій” канал дає людям з порушеннями слуху важливе відчуття того, що ось є щось сучасне, якісне, цікаве і створене виключно для них. Це дуже важливо для їхньої самооцінки і для якості життя», — каже Уляна Шумило.

Як повідомляється, відкриття ютуб-каналу стало продовженням соціальної ініціативи українського іномовлення з перекладу проєктів каналу «Дім» жестовою мовою та виробництва безпекових роликів для людей з порушеннями слуху, яка стартувала торік влітку. Від старту ініціативи на базовому ютуб-каналі телеканалу «Дім» уже розмістили понад 150 відео у перекладі жестовою мовою проєктів «Я не забуду», «Дочекаюсь», «Тихий вечір з Оленою Кравець», #Муз_оборона та інших, які зібрали понад 200 тисяч переглядів. У коментарях та відгуках люди з порушеннями слуху неодноразово висловлювали побажання дивитися такий контент на окремому каналі.

Зараз диджитал-команда ДП «МПІУ» наповнює новостворений ютуб-канал контентом. Наразі проєкти каналу «Дім», перекладені жестовою мовою, доступні також на сайті телеканалу та на базовому  ютуб-каналі «Дім» в окремому розділі.

Нагадаємо, телеканал «Дім» розпочав переклад частини проєктів власного виробництва жестовою мовою для людей з порушеннями слуху в червні 2023 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY