detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
03.03.2024 10:25
У Білорусі журналіста Ігоря Корнія судитимуть за «участь в екстремістському формуванні»
У Білорусі журналіста Ігоря Корнія судитимуть за «участь в екстремістському формуванні»
Упродовж 20 років медійник працював в білоруській службі «Радіо Свобода».

Затриманого в Білорусі журналіста Ігоря Корнія звинувачують за статтею про «участь в екстремістському формуванні». Про це повідомила білоруська служба «Радіо Свобода».

Мінський міський суд почне слухати справу медійника 19 березня. Засідання вестиме суддя Сергій Кацар.

Ігоря Корнія затримали ще 17 липня 2023 року після обшуку в його квартирі. Спершу його відправили під адміністративний арешт, однак невдовзі в межах кримінальної справи перевели з комплексу Акрестіна до СІЗО.

У 2020 році Корнія, на той момент співробітника «Радіо Свобода», вже затримували на тлі протестів проти режиму Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, у січні Слідчий комітет Білорусі розпочав «спеціальне розслідування» проти журналіста й аналітика білоруської служби «Радіо Свобода» Юрія Дракахруста. Його підозрюють у «розпалюванні расової, національної, релігійної чи іншої соціальної ворожнечі або змови, вчиненої групою осіб», «змові або інших діях, вчинених з метою захоплення або утримання державної влади неконституційним шляхом», а також онлайн-активності, нібито спрямованій на заподіяння шкоди національній безпеці Білорусі.

Загалом СК Білорусі почав спецрозслідування щодо 20 осіб, яких називає «аналітиками Тихановської». Як стверджують у відомстві, вони «долучилися до змови з метою захоплення державної влади в Білорусі неконституційним шляхом і приєдналися до екстремістських формувань».

Раніше в Білорусі оголосили «екстремістськими» сайт і соцмережі телеканалу «Настоящее время», а також тікток української служби «Радіо Свобода».

Фото: «Радіо Свобода»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY