detector.media
Захар Злива
«Детектор медіа»
01.03.2024 19:21
Фото зруйнованої домівки під Києвом представлене на Паризькому тижні моди
Фото зруйнованої домівки під Києвом представлене на Паризькому тижні моди
Українська фотомисткиня Єлєна Калініченко, взявши участь у проєкті Енні Лейбовіц Life At Home, відобразила історію своєї подруги Ані, в будинок якої під Києвом у 2022 році влучили російські снаряди.

На фотовиставці Life At Home, що відкрилася в рамках Паризького тижня моди 29 лютого, представлено світлини шістьох молодих фотографів, зокрема, й українки Єлєни Калініченко, повідомляє The Guardian.

Кураторка проєкту Енні Лейбовіц відома в Україні тим, що у 2022 році провела фотосесію з дружиною президента Оленою Зеленською для журналу Vogue. На світлинах перша леді постала, зокрема, в захаращеному мішками з піском холі президентського офісу на Банковій.

Проєкт Life At Home замислювався як історія, пов’язана з родиною, сімейними емоціями, домом чи тим місцем, яке у героїв фотографій асоціюється з їхньою домівкою. Енні Лейбовіц відвідала сім країн, де документувала різні уявлення людей про родину і дім. Результатом цієї творчої подорожі стали 25 фотографій. До виставки в Парижі, на якій представлені ці роботи, Лейбовіц залучила також шість молодих фотографів з різних країн.

«Особливо вражає робота Єлєни Калініченко, яка мешкає в Києві в Україні. На її фотографіях зображена подруга біля руїн, де колись був її будинок, і вказівник до бомбосховища», — зазначає The Guardian.

Фотографка з України відобразила історію своєї подруги Ані, в будинок якої під Києвом у 2022 році влучили російські снаряди.

«Коли я обрала цю історію для розповіді, я також хотіла не просто зосередитися на смутку, але й на тому, наскільки вона сильна... Я сподіваюся, що люди зможуть відчути цю історію, як це — втратити все», — розповіла Калініченко виданню Euronews Culture.

Виставка в Парижі триватиме до 3 березня 2024 року.

Читайте також:

Фото: Олена Калініченко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY