detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
23.02.2024 15:32
Росія заблокувала сайти проєктів «Радіо Свобода», які висвітлюють події в Центральній Азії
Росія заблокувала сайти проєктів «Радіо Свобода», які висвітлюють події в Центральній Азії
Раніше для російських читачів були заблоковані окремі публікації чи російськомовні версії цих ресурсів, тепер вони блокуються з усіма доменами і піддоменами.

У Росії заблокували сайти проєктів «Радіо Свобода» в Центральній Азії. Йдеться про «Азатлик», що висвітлює події в Туркменістані, «Азаттик» — у Казахстані та Киргизстані, «Озодлік», який пише про Таджикистан, та «Озоді», на якому йдеться про Узбекистан. 

Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на телеграм-канал «Роскомсвобода».

У дописі зазначено, що це не перше блокування вказаних ресурсів, але раніше воно стосувалося або окремих посилань, або російськомовних версій сайтів. Тепер вони блокуються з усіма доменами і піддоменами. В «Озоді» до того ж заблокована й мобільна версія.

Рішення про блокування було ухвалене «незазначеним держорганом» у січні минулого року, але сайти всіх центральноазійських редакцій внесені тільки нещодавно.

«Причина може бути як у військовій цензурі, так і в зобов'язанні Генпрокуратури блокувати сайти “небажаних організацій”», — коментує Роскомсвобода.

Як повідомляв «Детектор медіа», днями Міністерство юстиції РФ внесло корпорацію «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» до переліку іноземних і міжнародних неурядових організацій, діяльність яких визнана «небажаною» на території країни.

Фото: «Економічна правда»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY