detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
23.02.2024 14:32
При парламентському комітеті свободи слова буде створена нова громадська рада
При парламентському комітеті свободи слова буде створена нова громадська рада
Рада займатиметься експертизою законопроєктів у сфері свободи слова, відстежуватиме діяльність органів влади, пов’язану з дотриманням права на свободу слову та інформацію, контролюватиме перебіг справ щодо порушення прав журналістів.

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова затвердив нове положення про Громадську раду при комітеті і закликав організації громадянського суспільства надсилати свої кандидатури до неї. Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці комітету у фейсбуку. 

Згідно з положенням, Громадська рада з питань свободи слова — постійно діючий незалежний громадський колегіальний експертний орган при Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова, який займається координацією у сфері співпраці недержавних організацій та експертів з комітетом.

Її ключові цілі — забезпечення прав на свободу слова, прав громадян на інформацію, гарантій діяльності засобів масової інформації, захисту прав журналістів і працівників засобів масової інформації. 

Громадська рада займатиметься, зокрема:

Остаточний термін подачі кандидатів до громради — 8 березня 2024 року включно. Листи з прикріпленими установчими документами громадських організацій комітет просить надсилати на електронну пошту hlynyana@rada.gov.ua.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що 9 грудня 2023 року Верховна Рада України призначила Ярослава Юрчишина головою Комітету з питань свободи слова.

Про пріоритетні напрями в роботі парламентського Комітету з питань свободи слова можна дізнатися з колонки голови комітету Ярослава Юрчишина на «ДМ».

Читайте також:

Фото: пресслужба ВРУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY