detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
21.02.2024 17:52
У ЗСУ назвали дезінформацією повідомлення The New York Times про 1000 українських полонених в Авдіївці
У ЗСУ назвали дезінформацією повідомлення The New York Times про 1000 українських полонених в Авдіївці
Речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій заявив, що публікація прикро вразила українських військових, оскільки американському виданню надали обґрунтований коментар з приводу втрат ЗСУ під час відступу з Авдіївки.

Інформація, яку поширило американське видання The New York Times щодо того, що під час відступу з Авдіївки до 1000 українських військовослужбовців потрапили в російський полон, не відповідає дійсності. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій, написала «АрміяInform».

«Так, полонені є, але їх чисельність обчислюється в жодному випадку не сотнями», — заявив Лиховій.

Він зауважив, що публікація в The New York Times прикро вразила українських військових, оскільки американському виданню надали обґрунтований коментар з приводу втрат ЗСУ в Авдіївці.

«Здавалося, що все логічно має стати на свої місця, але, на жаль, не знаю, свідомо чи мимохіть, автори The New York Times поширили інформацію без жодного обґрунтування», — констатував речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Він висловив думку, що американське видання поширило банальний фейк.

«Всі заяви російської пропаганди щодо сотень і тисяч полонених є повною дезінформацією, яка нічим не підтверджена», — наголосив Лиховій.

У вівторок, 20 лютого, видання The New York Times опублікувало матеріал про те, що «сотні» українських військовослужбовців могли потрапити в російський полон або зникнути безвісти під час відступу з Авдіївки.

Журналісти американського видання послалися на інформацію «двох солдатів, які знають про відступ» і які озвучили їм свої цифри: нібито від 850 до 1000 захисників потрапили в полон або вважаються зниклими безвісти. У статті NYT також ідеться про те, що неназвані «західні офіційні особи» вважають цей діапазон «точним».

Раніше в Силах оборони повідомили, що за чотири місяці активної фази Авдіївської оборонної операції російська армія втратила 47 186 військовослужбовців і сотні одиниць танків та бронетехніки.

Читайте також:

Як раніше писав «Детектор медіа», Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста задля з’ясування всіх обставин вбивства росіянами українських військових, які зголосилися здатись у полон в укріпрайоні «Зеніт» в Авдіївці. 

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY