detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
20.02.2024 15:13
ЦПД: Росія веде в соцмережах кампанію з дискредитації Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського
ЦПД: Росія веде в соцмережах кампанію з дискредитації Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського
Для поширення дезінформації російські спецслужби створили мережу фейкових акаунтів у Facebook, Instagram, X і Telegram.

Центр протидії дезінформації (ЦПД) повідомив, що спільно з кібердепартаментом Служби безпеки виявив масштабну дезінформаційну кампанію Росії, яка має на меті дискредитувати Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Як встановили фахівці, російські спецслужби створили мережу фейкових акаунтів у Facebook, Instagram, X і Telegram, щоб поширювати фейки про ситуацію на фронті та про Головкома. В такий спосіб ворог розраховує чинити вплив на українських захисників, ідеться в повідомленні ЦПД.

«Підрозділи інформаційного протиборства спецслужб РФ суттєво активізувались останнім часом як в Україні, так і в країнах-членах НАТО», — наголосили в Центрі протидії дезінформації.

Як повідомляв раніше «Детектор медіа», нещодавно ЦПД звернув увагу на те, що в соцмережах поширюють рекламу фейкових «сайтів Залужного».

У грудні минулого року Центр протидії дезінформації при РНБО повідомив про збільшення кількості фейкових телеграм-каналів, які маскуються під канали українських військових підрозділів. Експерти не рекомендують заходити в такі канали, оскільки ними може користуватися ворожа розвідка. 

У листопаді ворожі телеграм-канали також скоординовано поширювали відеозвернення тодішнього Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, створені за допомогою технології дипфейк. У цих відео Залужний нібито закликав населення України вийти на площі своїх міст, а військових — не виконувати «злочинні накази» влади.

Читайте також:

Фото: Центр протидії дезінформації

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY