detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
19.02.2024 18:24
У Кабміні очікують, що до 2028 року 80% громадян постійно спілкуватимуться українською і щонайменше 75% пишатимуться бути українцями
У Кабміні очікують, що до 2028 року 80% громадян постійно спілкуватимуться українською і щонайменше 75% пишатимуться бути українцями
Уряд розраховує, що досягненню таких результатів має сприяти виконання Державної програми з утвердження української національної та громадянської ідентичності.

Згідно з Державною цільовою соціальною програмою з утвердження української національної та громадянської ідентичності, яку Кабінет Міністрів України ухвалив 16 лютого цього року, в уряді очікують, що до 2028 року щонайменше 80% громадян України спілкуватимуться в повсякденному житті українською мовою. На це звернуло увагу агентство «Інтерфакс — Україна».

Крім цього, успішне виконання держпрограми з утвердження національної та громадянської ідентичності передбачає такі результати:

Серед інших цілей, які передбачає держпрограма, —  підвищення рівня медіакультури та медіаграмотності населення.

Концепцію державної цільової соціальної програми з утвердження української національної та громадянської ідентичності на період до 2028 року розробляли на основі Стратегії утвердження української національної та громадянської ідентичності на період до 2030 року, яку Кабінет Міністрів ухвалив у грудні 2023-го.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», у січні цього року Президент України Володимир Зеленський доручив розробити план дій задля збереження національної ідентичності українців у Росії, зокрема тих, які проживають на «історично населених» територіях Кубані, Стародубщини та Слобожанщини.

Читайте також:

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY